Miks jäädi Reiniku staadioni puhastamisega hiljaks?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Otto
Hillar Otto Foto: SCANPIX

Eilses Tartu Postimehes kritiseerib Erki Tammiksaar jalgpalliklubi FC Santost, et viimase korraldatud Tartu Cupi alguseks polnud Reiniku gümnaasiumi staadion võistluskorras. Korraldajad olla ärganud alles võistluspäeva hommikul ja hakanud traktoriga väljakut puhastama. Miks jäädi Reiniku staadioni puhastamisega hiljaks?


Hillar Otto
Tartu Cupi peakorraldaja

Eks me soojalainele lootes kergelt ämbrisse astusime. Aga et me oleks liiga hilja Reinikut ette valmistama hakanud, ei ole õige.

Algul üritasime väljakut puhastada SA Tartu Sport traktoriga, sellel ei hakanud aga jõud peale.
Ei näe ju lume alla, selgus, et seal on rohkem jääd, kui arvasime. 5-6 päeva enne turniiri tegime lepingu ühe erafirmaga ja väljakule läks kaks uut traktorit.

Seega ei ole õige süüdistus, et alustasite alles võistluspäeva hommikul?

Ei ole õige. Kui jää tuli välja, oli selge, et tööd on arvatust tunduvalt rohkem. Veel kolm päeva enne turniiri oli arutlusel kolm varianti.

Kõige mustem stsenaarium oli jätta Reinikul mängima pidanud 2002. aastal sündinud poiste turniir üldse ära. Kuna nende seas oli ikkagi võistkondi, kes väga tahtsid tulla ja kel bussidki tellitud, kaalusime, et teeme turniiri vähema arvu võistkondadega.

Kolmas variant oli püüda iga hinna eest väljak korda saada. Pidasime spetsialistidega nõu ja hakkasime jääd sulatama.

Panime spetsiaalsoola peale jne. Aga kaks ööd enne turniiri tuli öösel –11 kraadi ja see külmetas vahepeal sulanud jää jälle ära.

Tegelikult jäi meil lõppkokkuvõttes puudu pool päeva. Eelmisel õhtul kell 11, pärast seda, kui traktor oli töö lõpetanud, läks veel viimane sool peale.

Suure häda ja rabelemisega saime siis ikkagi ühe väljaku korda (ette nähtud oli kaks väljakut). Ideaalsest oli asi kaugel. Viis võistkonda õnnestus Reinikult ära viia.

Tammeka peatreener Marko Kristal tuli meile vastu ja kasutas Annelinnas meistriliiga trenniks ainult poolt väljakut. Reinikule saime appi ka kooli poisid ja nii me rabelesime. Teisel päeval oli olukord juba natuke parem.

Arvasime, et jõuame õigeks ajaks väljaku korda teha, aga need viimased külmad ööd tegid karuteene. Minu poolt suured vabandused. Saadame Reinikul mänginud võistkondadele vabanduse ka e-kirjaga.

Saime väga positiivset vastukaja Annelinnas mänginud võistkondadelt. Sel nädalavahetusel ongi pea kõik mängud Annelinnas või Tamme staadionil, mis on heas korras. Reinikul peetakse vaid kaks kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles