Turuhoones saab avastada, kuidas üle Euroopa kujutatakse toitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto I Care. Rahvusvahelise konkursi võitja
Foto I Care. Rahvusvahelise konkursi võitja Foto: Catarina Marinho

Tartu turuhoones on kuu keskpaigast kuni 26. juunini üleval MTÜ Mondo toidunäitus «Sa oled, mida sööd». Näitus rõhutab mitmekesise ja jätkusuutliku toidu tähtsust. Fotod on valitud üleeuroopalisele konkursile esitatud tööde seast.

Foto nimega Öko-Bio-City.
Foto nimega Öko-Bio-City. Foto: Andrea Hinterleitner

Igaüks armastab maitsvaid roogi ning suurte poekettide omatooted pakuvad nende valmistamiseks üha laiemat valikut aina soodsama hinnaga. Kuid sellel tarbimisunelmal on ka oma varjukülg, sest meie toidu kasvatajad ja tootjad, olgu arengumaades või Euroopas, näevad sageli ränka vaeva, et ots otsaga kokku tulla.

«Meie igapäevastest väikestest sammudest sõltub kõik, seepärast kutsume kõiki vaatama, kuidas inimesed üle Euroopa on kujutanud toitu, ja lugema, mida peaks teadma ja tegema, et söök oleks hea ja meile kõigile kättesaadav,» ütles MTÜ Mondo vastutustundliku tarbimise eestvedaja Kristina Mänd. 

Pilte laekus konkursile kõigist Euroopa riikidest, kokku rohkem kui 600 inimeselt. Konkursile esitatud tööde seast valitud fotodega saab tutvuda juunikuus turuhoones ja juulis Eesti maaülikooli spordihoones. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles