Võrtsjärve jääle minek on keelatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärv.
Võrtsjärv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maasekretär maavanema ülesannetes Tõnu Vesi allkirjastas täna korralduse, millega keelatakse jääle minek Võrtsjärve Tartu maakonna territooriumile jääval osal  alates 9. aprillist.


Korraldus on antud veeseaduse asjakohaste sätete alusel ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks, vahendas maavalitsuse pressiesindaja.

Samasisulise korralduse on andnud ka Valga ja Viljandi maavanem, seega kehtib Võrtsjärve jääle mineku keeld alates 9. aprillist kogu järvel.

Võrtsjärve kaldal asuva maaülikooli järveuurimiskeskuse juhi Ain Järvalti sõnul on järve jääkiht tänavu väga paks, ulatudes 70 sentimeetrini. Jalgsikäijat kannab see kindlasti veel ka nädalavahetusel, kuid mootorsõidukitega liikumine võib muutuda juba ohtlikuks.

Limnoloogiakeskuse juht lisas, et ohtlikuks muudavad jääolud sarnased voolukohad nagu Lämmijärves Piirissaare ümbruses. Väike-Emajõest saabuv vesi kulutab eriti järve idakalda pool jääd altpoolt päris intensiivselt.

Jääd lõhub kiiremini soe vihm aga ka ere päikesepaiste. Esialgu ei ole suuremat jäälagunemist järvel veel märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles