Tartu Veevärgi kasum oli 5,74 miljonit krooni

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Veevärk.
Tartu Veevärk. Foto: SCANPIX

Tartu Veevärk teenis mullu 5,74 miljonit krooni puhaskasumit, ehkki kuludesse tuli kanda ligemale kuue miljoni krooni väärtuses pankrotistunud firma Luterma võlakirju.


Täielikult Tartu linnale kuuluva Tartu Veevärgi majandusaruande kinnitas Tartu linnavalitsus eilsel istungil ja otsustas kasumi kanda eelmiste perioodide jaotamata kasumisse. Tartu Veevärgi jaotamata kasumi suurus on nüüd 115 miljonit krooni.

Veevärgi müügitulu oli 117,99 miljonit krooni, millest 37 miljonit tuli veevarustuselt, 59,7 miljonit kanalisatsioonist, 10,3 miljonit liitumistasudest ja 2 miljonit kinnisvaralt. Müügitulu kasvas ligemale kolme miljoni krooni võrra.

Tegevuskuludest moodustas töötasude summa koos maksudega 19,1 miljonit krooni. Töötajaid oli aasta lõpus 91.

Tegevjuht Toomas Kapi (pildil) töötasu oli 2010. aastal 802 500 krooni (see teeb kuus 66 875 krooni) ning seitsme nõukogu liikme töötasu 348 000 krooni.

Varasid oli ettevõttel miljardi krooni väärtuses.

Ettevõtte finantskulust 5,9 miljonit oli seotud pankrotistunud Luterma võlakirjade bilansist välja arvamisega.

Kohustusi oli ettevõttel 407 miljoni krooni eest.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm kommenteeris, et veevärgi majandustulemused on head, kuigi Luterma võlakirjadega seoses tuli üks õnnetu kulu. Kuid varasematel aastatel väärtpaberitelt teenitud tulu õigustas sellist tegevust. «Lu­terma kohta ei ole ka ju veel lõplikke otsuseid langetatud, see on esialgne provisjon, mis on tulemist maha arvatud,» lisas ta.

Tamm ütles, et veevärgi juhataja Toomas Kapp oli istungil linnavalitsusele kinnitanud, et tema usub võimalust see raha veel tagasi saada.

Tartu veetarbija võib Tamme sõnul veevärgi majandustulemuste valguses kindel olla stabiilses vee hinnas. Kas hinnatõusust võib sel aastal juttu tulla? «Hetkel kindlasti mitte,» vastas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles