Uues lepingus kinnitatakse lasteaiaõpetajate, lapsehoidjate ja logopeedide palgatõus

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaiaõpetaja lastega.
Lasteaiaõpetaja lastega. Foto: Sille Annuk / Postimees

Päeval allkirjastavad Tartu linnavalitsus, Tartu haridustöötajate liit ja Tartu maakonna haridustöötajate ametiühing kollektiivlepingu 2017. aastaks, milles fikseeritakse Tartu õpetajate töötasu alammäärad ja kinnitatakse lasteaiaõpetajate, logopeedide, õpetaja abide ja lapsehoidjate tänavune palgatõus.

Lisaks riigi antavale lasteaiaõpetaja palgatoetusele eraldas Tartu linn lisaeelarvest vahendeid lasteaiaõpetajate, nende abide, logopeedide ja lapsehoidjate palgatõusuks ning 1. septembrist tõuseb nende palk keskmiselt viie protsendi võrra, märkis Tartu linnapea Urmas Klaas. Lisaraha eraldamine oli ka põhjus, mis lükkas tänavuse kollektiivlepingu allkirjastamise juunikuusse.

Kõrgharidusega lasteaiaõpetajate ning liikumis- ja muusikaõpetajate alampalk tõuseb sügisest 890 eurole (senise 850 asemel). Õpetaja abi ja lapsehoidja alampalk hakkab olema 600 eurot (praegu 570) ning kõrgharidusega vanemõpetaja ja logopeedi alampalk 970 eurot (praegu 930).  

Kokku on Tartu lasteaiaõpetajate ja nende abide, logopeedide ja lapsehoidjate tänavune palgatõus eelmise aastaga võrreldes 10 protsenti, mis vähendab palgavahet nende koolis töötavate pedagoogidega veelgi.

Põhikooli, gümnaasiumi ja Tartu kutsehariduskeskuse pedagoogi töötasu alammäär on alates 1. septembrist 1050 eurot ning üldhariduskooli vanempedagoogil 1100 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles