Armastusfilmide festival tARTuFF avalikustas esimesed filmid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armastusfilmide festival tARTuFF.
Armastusfilmide festival tARTuFF. Foto: Kalev Saar/Postimees

Tartu raeplats muutub suvel juba 12. korda Eesti suurimaks vabaõhukinoks, kui augusti teisel nädalal jõuab kuuel õhtul järjest suurele väliekraanile kaksteist armastusest kõnelevat filmi. 

Kogu filmiprogrammist saavad festivali huvilised teada küll alles juuli keskel, kuid alati on tARTuFFi meeskond mitu kuud enne üritust avalikustanud ühe osa filmidest.

Nii leiab selle aata kavast näiteks Austraalia eksootikapommi, Vanuatu pärismaalaste juures üles võetud «Tanna», mis kerkis tänavu komeedina mitteingliskeelse filmi Oscari kandidaadiks. Samuti Poolas kassarekordeid püstitanud draamakomöödia «Armastuse kunst», mis räägib sealse esimese seksiraamatu väljaandmisest sügaval nõukogude ajal. Kumbagi filmi pole Eestis varem näidatud.

USA populaarne noortefilm «Olla Charlie» jutustab aga äsja 18-aastaseks saanud noormehe võitlusest narkosõltuvusest vabanemise nimel. Moodsat klassikat esindab kuusteist aastat tagasi siinseteski kinodes vaatajaid lummanud muusikalifilm «Moulin Rouge».

«Tänavune kava tõotab tulla põnevalt mitmekesine,» vihjas festivali programmijuht Helmut Jänes. Ta lisas, et välja on otsitud filmid, mille teemakäsitlus võib tunduda üllatav ning leiab laiemat vastukaja.

PÖFFi armastusfilmide festival on tänavu 7.-12. augustini. Nagu tavaks, näidatakse lisaks mängufilmidele Athena keskuses dokumentaalfilme ja osaleda saab arvukatel eriüritustel. Kõiki mängufilmid on tõlgitud eesti keelde ja on vaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles