Esimest korda toimub ainult meestele mõeldud jooksuvõistlus

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemjooks. Pilt on illustratiivne.
Ekstreemjooks. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui vaid naiste liikumisüritus SEB maijooks on juba olemas ning ainult meestele mõeldud jooksuvõistlust pole siiamaani Eestis veel toimunud, siis nüüd leiab jooksukalendrist ka sellisegi võistluse.

Nimelt toimub 29. oktoobril Käärikul võistlus nimega Võimatu 10, kuhu on osalema oodatud vaid mehed. Võistlusrada saab alguse Kääriku suusastaadionilt ning kulgeb lähiümbruse metsa- ja kruusateedel. Osalejad läbivad osa Kekkose rajast, tõusevad kahel korral Seinamäele ning seiklevad Kääriku järve vahetus läheduses.

Võistluse üks korraldajatest, Eesti firmaspordi liidu tegevjuht Marti Soosaar ütles, et eesmärgiks on teha Eesti kõige raskem 10 kilomeetri pikkune jooksuvõistlus, kus rajal on palju looduslikke ja tehislikke takistusi. Muu hulgas tuleb osalejatel üle pea vees olla ja neljakäpukil sada meetrit üles joosta. Raskeks teeb võistluse seegi, et oktoobri lõpu ilm võib olla üsna heitlik.

Soosaar rääkis, et ühelt poolt sai võistluse idee alguse sellest, et ainult naistele mõeldud liikumisüritus on juba olemas, kuid ta sai indu juurde ka ühelt oma Taanis elavalt tuttavalt, kes on sealt selliseid üritusi korraldanud.

Soosaar tõdes, et kindlasti on naisi, kes rajal suurepäraselt hakkama saavad, kuid arvas, et miks mitte teha võistlust ainult meestele.

Korraldajad on pannud osalejate arvule ka piiri: rajale pääsevad 200 esimesena registreerunut. Praegu on võistlusel kirjas 50 meest.

Jooksuvõistlusel on Soosaare sõnul osalejate piir, kuna takistustega rajale ei saa massistarti anda. Osalejad lastakse rajale kindla ajavahemiku järel. Kui võistlejaid oleks väga palju, veniks stardiaeg väga pikaks.

Korraldaja arvas, et jooksuvõistlusest Võimatu 10 võiks saada traditsioon, mida järgmistel aastad jätkata. Täpsem teave võistluse ja hindade kohta ürituse kodulehel www.voimatu10.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles