Lugeja kiri: prügi mattis halapajudega tiigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lugesin artiklit «Tartu võtab Meltsiveski tiigi ala kaitse alla» ja mulle meenusid mõned asjad ammusest ajast seoses selle tiigiga.


Möödunud sajandi keskpaiku oli praeguse ülikooli spordihoone kohal saeveski. Aastatel 1961-1962 käisin sealt oma kodu ehitamiseks vajaminevaid laudu toomas. Siis oli Meltsiveski tiik täies toreduses olemas, nii kaunis oma selge vee ja kallast ehtivate halapajudega. Silm lihtsalt puhkas!

1980. aasta märtsis läksin tööle Liiva tänava internaatkodusse (Tartu hooldekodu). Töötee kulges üle pontoonsilla ja Meltsiveski tiigist möö­da – tiigi veetase oli langenud, kogu endine ilu kadunud.

Selle asemel, et tiik ära puhastada, hakati seda prahiga täitma. Et tegu oli linna tähtsa veehaardega, püüdsid nördinud linlased seda peatada, nõudes ka Edasi veergudel prügi vedamise lõpetamist ja tiigi puhastamist. Kuid miski ei aidanud!

Ei võetud siis ega võeta sageli ka nüüd rahva häält kuulda. Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles