Jüri Saar: linnapea kuulutas suunamuutust

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Pm

Juba mõnda aega on alasti tõde, et Tartu on oma laenukoormuse viinud võimete piirile (koosmõjus riigieelarvest linnaeelarvesse tulevate summade kärbetega) ja hädapärasteks investeeringuteks raha peaaegu pole. Eriti kui võrrelda buumiaja priiskamisega, mil justkui kriitikameeleta ehitati kesklinna sild, mille vajalikkust ja eriti selle kallist arhitektuurilahendust pole võimurid suutnud senini põhjendada.


Olukord oleks eriti hapu, kui poleks eurotoetusi, aga linnajuhid ei tee enam ka saladust, et linna investeeringute eelarvest väga suur osa kulub europrojektide kaasrahastamiseks.

Läinud nädalal tunnistas linnapea avameelselt, et uusi suurehitusi ja muid kalleid projekte linn lähiaastail ei alusta. Selle asemel keskendutakse olemasoleva vara ja infrastruktuuri remontimisele. Linnapea seadis seejuures esikohale koolide ja lasteaedade remondi.

Kui nii, siis on tõepoolest loota, et linn asub hea peremehena toimetama selle asemel, et rajada järjekordseteks valimisteks uusi avamiskõlblikke objekte, mille ülalpidamine sageli suurendab linna tegevuskulusid.
End säravalt areneva linna loosungi kaudu esitlenud erakonna linnapealt igatahes ootamatult eluterve seisukohavõtt, sest lasteasutuste remondivajadus on päevakorral olnud terve taasiseseisvuse aja, paljude tänavate seisukord ei kannata kriitikat ja Tartu linnale elutähtsad sillad kipuvad koost pudenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles