Noored tartlannad tantsisid Peterburis võidukalt balletti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnatud balletiduo Jette Pruulmann (vasakult) ja Doris Keernik Peterburis.
Auhinnatud balletiduo Jette Pruulmann (vasakult) ja Doris Keernik Peterburis. Foto: Vanemuise tantsu-ja balletikool

Kümmekond päeva tagasi soovis Vanemuise tantsu- ja balletikooli juhataja Elena Poznjak-Kõlar oma õpilastele õppeaasta lõpetamise puhul õnne ja ilusat koolivaheaega. Äsja tuli tal aga kaht õpilast õnnitleda suure tunnustuse saavutamise eest – Jette Pruulmann ja Doris Keernik paistsid silma Peterburis balletifestivalil.

Neevalinnas festivalil toimunud laste ja noorte rahvusvahelisel klassikalise tantsu konkursil esinesid Pruulmann ja Keernik duona nii hästi, et pälvisid žüriilt esimese astme laureaadi tiitli. Ühtlasi tõid nad oma koolile Tartusse kaasa Kristallvarvaskinga karika. Ja see ei ole veel kõik.

«Organiseerimiskomitee oli välja pannud kolmele parimale koolile igaühele 30 000 rubla osalemiseks samal konkursil järgmisel korral,» ütles Elena Poznjak-Kõlar. «30 000 rubla said seekord osalejad Moskvast, Kasahstani linnast Almatõst ja Tartust.»

Ta lisas, et julges oma õpilasi esimest korda viia sellisele konkursile Peterburis. «Tegemist on Vene balleti hälliga, kus klassikaline ballett on kõrgel tasemel. Läksime mõttega, et saada kogemusi ja näha, kuidas teised tantsivad, kuid tulemus ületas kõik ootused,» ütles ta.

Tartlaste Peterburi konkursile kutsumise taga oli kooli juhataja arvamuse kohaselt suur edu tänavu märtsis kuuendal rahvusvahelisel tantsuolümpiaadil Riias, kus tema kooli õpilased olid võidukad mitmes kategoorias.

Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased kogunevad juhataja kutsel taas 14. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles