Eesti juubeli puhul saab Elva gümnaasium värskema koolihoovi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgupäev Pühajärve põhikoolis juuni alguses.
Talgupäev Pühajärve põhikoolis juuni alguses. Foto: Anu Parksepp-Lahe

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamise raames uuendatakse koolihoovid viieteistkümnes koolis üle Eesti, teiste hulgas Elva gümnaasiumis.

Mittetulundusühingu Eesti Rohelised Koolihoovid eesmärk on parandada Eesti koolihoovide keskkonda ning mitmekesistada seal õpilaste õppetingimusi ja liikumis- ja mänguvõimalusi. Seda kõike tehakse  koostöös õpetajate, õpilaste, omavalitsuste ja kohaliku kogukonnaga.

Elva gümnaasium tundis projektis osalemise vastu ise huvi, sest koolil oli ammu plaan oma kahe koolhoone õuealad põnevamaks muuta. Direktor Tarmo Post peab oluliseks, et hoov kujundatakse kogukondlikult ning seega on tema sõnul kaasatud sellesse lisaks õpetajatele veel nii lapsed kui ka nende vanemad. Nii korraldatigi üheskoos ideekorje, kust tulid teiste hulgas välja sellised märksõnad nagu ronimisredelid, palju lilli ja taimi, väike väliõppeklass, keksuplats ja mängupark.

Hoovi kujundamist alustatakse Posti sõnul augustis või septembris ning seda tehakse kahes etapis. Esimesena soovib kool õues võimaldada õpilastele mitmekesist liikuvat tegevust, millega nad saaksid oma aega sisustada. Üks idee on näiteks käimiskargud, millega saab tasakaalu harjutada. Teine mõte on leida koolihoovis plats, kus võiks lendavat taldrikut lennutada. Lisaks meeldiks koolile, kui väljas oleks koht, kus kabet ja malet mängida.

Suuremaid investeeringuid nõuab hoovi kujundamise teine etapp, millega koolipere soovib õue ehitada puidust terrassi, kus saaks õues õppimise tunde teha. Sinna juurde saaks taimi istuda ja teha kasvõi väikese purskkaevu. Elva gümnaasiumi direktor loodab, et tuleval kevadel on kõik see kooli õues olemas.

Lisaks Elva gümnaasiumile osalevad projektis veel Albu põhikool, Jüri gümnaasium, Kohila gümnaasium, Käina kool, Kärla põhikool, Käru põhikool, Lustivere põhikool, Merivälja kool, Pärnu Rääma põhikool, Pühajärve põhikool, Suure-Jaani kool, Tallinna saksa gümnaasium, Tilsi põhikool ja Vastseliina gümnaasium. Mitmed neist on kevade jooksul hoovi juba korda saanud, teiste hulgas Pühajärve põhikool, kus olid talgud kuu alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles