Gert Kullamäe mantlipärijaks saab Priit Vene

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli korvpallimeeskonna uus peatreener Priit Vene.
Tartu ülikooli korvpallimeeskonna uus peatreener Priit Vene. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi sõlmis täna lepingu Priit Venega, kellest saab Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna uus peatreener.

Priit Vene ütles vahetult pärast lepingu allkirjastamist Tartu Postimehele, et otsustas peatreeneri ametikoha vastu võtta seetõttu, et leidis klubiga ühise keele. "Arutasime pikalt ja laialt, millised on meie nägemused ning jõudsime nii kaugele, et otsustasin selle pakkumise vastu võtta," lausus Vene.

Määravaks sai Vene sõnul ka see, et ta on olnud paar aastat korvpallist eemal, aga välismaalt on omandatud kogemusi, mida võiks mängijatele edasi anda. "Tekkis koht ja huviline, kes tahab seda saada. Midagi mul ju sees on. Võiks ju veel korvpallile kasu tuua," lausus Vene.

Spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Priit Kaasiku sõnul on Vene näol tegemist hea spetsialistiga, kelle käe all astub klubi järgmise sammu edasi.

"Priit Venel on pikaajaline kogemuse nii Kaunase Žalgirise kui Eesti meistriliiga tasemel. Need teadmised ja kogemused tulevad kindlasti kasuks Tartu korvpallile. Mõnda aega treeneritööst eemal olnuna on tal tekkinud ka häid mõtteid, mida realiseerida. Loodetavasti suudab Vene tuua meeskonda ja klubisse uut hingamist ning see kajastub nii meeskonna mängus, tribüünidel kui ka karikariiulil,“ sõnas Kaasik.

Vene hinnangul on ees ootamas palju tööd. „Lihtsalt sõnastatud eesmärgiks on võit igas mängus. Millise edu see sarjades toob, sõltub palju sellest, mis meeskonna me kokku saame. Kindlasti tahame kokku panna konkurentsivõimelise meeskonna, aga kui üheks eesmärgiks on integreerida ka nooremaid mängijaid, siis läheb tee võiduni raskemaks. Samas, kui me pakume head ja hingestatud korvpalli, siis võib sellega võita nii mõnegi südame,“ ütles Vene.

Priit Vene juhendas viimati korvpalli Eesti meistriliigas hooajal 2012/2013, kui ta tüüris KK Pärnu meeskonda. Enne seda oli ta pikalt Kaunase Žalgirise abitreener ning ka Kalev/Cramo abitreener. Sel suvel on Vene oma kogemusi jagamas Eesti U16 poiste koondise abitreenerina.

Tartu korvpalli esindusmeeskonna komplekteerimine käib hoogsalt, hetkel mängijatega lepinguteni veel jõutud ei ole. Küll aga on selge, et meeskonna abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles