Värske Rõhk ilmus eriti värskelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske Rõhk
Värske Rõhk Foto: Repro

Ilmunud on noorte autorite ajakirja Värske Rõhk 25. number (pildil), mis mõjub uues kujunduses eriti värskelt.


Eelmine, detsembris ilmunud number jäi viimaseks kujundustööks Värskele Rõhule algusest peale näo andnud Lilli-Krõõt Repnaule. Uue kujundaja konkursile aasta lõpus saabus toimetuse andmetel nii palju häid ja huvitavaid töid, et sündis otsus anda ideede teostamise võimalus mitmele paremale.

Nii ongi Värske Rõhu nr 25 kujundanud kahasse Lauri Järvlepp ja Janno Preesalu. Järgmiste numbrite väljanägemise eest hoolitsevad Tanel Rannala, Asterisk (Elisabeth Klement ja Laura Pappa), Maris Kaskmann ja Koit Randmäe.

Uut on mõistagi ka veerandsajanda ajakirja kaante vahel. Sedakorda koguni 120 leheküljel on tekste debütantidelt ja juba veidi tuntumatelt noortelt autoritelt. Värskendav on ka värskerõhulik ristsõna ajakirja tagakaane siseküljel.

Varasemates Värske Rõhu numbrites ei ole olnud tõlkeid, nüüd aga on: Carolina Pihelgas on tõlkinud ameeriklanna Miranda July loo «Ujumismeeskond» ja Reet Klettenberg ungarlase György Dragománi jutu «Kalev». Järgmisse numbrisse on toimetuse teatel tulemas noorte austria kirjanike tekste.

Täna kell 18 saab ajakirjaga lähemalt tutvuda Tartu kirjandusmaja krüptis. Oma loomingut esitavad Värske Rõhu autorid Carolina Pihelgas, Mihkel Seeder, Triin Tasuja ja Martin Vabat. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles