Galerii: moelava viis kokku pesu ja mantlid, tekstiili ja karusnaha

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartusse Antoniuse õue tulid reede õhtul moeloomingut näitama 16 omanäolist disainerit ja kunstnikku, neist viis Lätist. Viiendat aastat toimuva moeetenduse modellid tõid vaatajate ette pesu ja mantlid, tekstiili ja karusnaha, kotid, kleidid jpm.

Nahka olid oma loomingus kasutanud näiteks Anneli Kree ja Lätit esindanud Blackbag. Kertu Lepasaare kollektsioonis oli villasele kangale lisatud nahk ja karusnahk.

Piret Vapajeva lavastatud etendusse olid kaasatud tantsijad ja valguskunstnikud. Modellide liikumise kattis muusikaga Ashilevi bänd eesotsas vokalist Sandra Ashileviga. Vaatajaid oli 300-400, publik vaatas risti vastupidises suunas sellele, nagu on Antoniuse õue üritustel tavaliselt.

Moeetenduse eelüritusena toimus samal päeval Lõunakeskuses Apollo kinos seminar "Mood ja tehnoloogia". Moeseminari peaesineja David Parrish Suurbritanniast rääkis, kuidas saavutada äriedu moetööstuses. Seminari teine välisesineja, Peterburi moeekspert Marina Skulskaja kõneles sellest, kuidas omavahel sobivad kokku säästlikkus, loomingulisus ja luksuslikkus.

Lõunakeskuse aatriumis on veel laupäeval avatud Antoniuse moeetenduse pood, kus on esindatud suurem osa etenduses oma loominguga osalenud disaineritest ja lisaks saab näha teisigi näiteid Eesti parimast disainist. Külalisena osalevad poes ka disainerid Lätist ja Leedust, kelle loomingut tavaliselt Tartust ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles