Volikogu nõuab Pala vallajuhilt taandumist

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pala valla logo.
Pala valla logo. Foto: www.pala.ee

Möödunud nädalal jäi Jõgevamaal kiiruseületamisega vahele Pala vallavanem Jozsef Weinrauch, kellel politsei tuvastas lisaks kihutamisele ka lubatust kõrgema alkoholijoobe. Pala vallavolikogu liikmed mõistsid vallavanema teo hukka ning tegid talle ettepaneku ametist loobuda.


Viimastel päevadel on meie poole murega pöördunud paljud vallakodanikud, kes mõistavad sellise käitumise hukka ja nõuavad, et ebaeetiline vallavanem lahkuks ametist. Kõike eeltoodut arvestades teeme Pala vallavanemale Jozsef Weinrauchile ettepaneku koheselt tagasi astuda, kirjutavad neli vallavolikogu liiget Weinrauchile saadetud pöördumises.

Pöördumisele kirjutasid alla Pala vallavolikogu liikmed Taavi Pirk, Priit Kaljund, Ülle Veider ja Raivo Vadi. Kui Weinrauch keeldub tagasi astumast, algatavad volikogu liikmed umbusaldusavalduse. Kuna aga ülejäänud viis volinikku on valla palgal või saavad töötasu koolist, ei pruugi umbusaldus läbi minna.

Kas vallajuht ka pöördumise on kätte saanud, ei ole teada, sest Postimehele teadaolevalt sõitis mees puhkusele Ungarisse. Puhkusel viibivat vallavanemat ennast ei ole Postimehel telefonitsi tabada õnnestunud.

Neljapäeval, 31. märtsil kella 12 ja 13 vahel pidas politsei Puurmanisse teel olnud Weinrauchi ametiauto kinni Jõgevamaal Tabivere vallas Maarja-Magdaleena küla lähistelt. Korrakaitsjate radar fikseeris näidu, mis ületas sel teelõigul lubatud sõidukiirust 27 km/h. Lisaks sellele näitas hilisem täppisalkomeetrisse puhumine Jõgeval kerget alkoholijoovet. Lõuna prefektuur kiirus- ja alkomeetrinäitu ei kinnitanud.

Politsei langetab Weinrauchi karistuse osas otsuse eeldatavalt 30. aprilliks.

Copy
Tagasi üles