Raadi kalmistu leinamaja sai surnuaiapühade eel korda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadi kalmistu renoveeritud leinamaja.
Raadi kalmistu renoveeritud leinamaja. Foto: Tartu linnavalitsus

Möödunud sajandi algusaastatest pärit Raadi kalmistu leinamaja sai hiljuti värskema väljanägemise. Kui siseruumi remonditi juba mullu, siis tänavu krohvis hoonet OÜ Puko ja vahetas välja veerennid.

Linnavalitsuse teatel jätkuvad nüüd tööd Telleri kabeliga, mis on muinsuskaitse all. Mullu vahetati kabelil katus ja nüüd restaureeritakse ka fassaad. Töö tegija on Viimet OÜ ja töid rahastavad Tartu linn ning muinsuskaitseamet. Valmima peaks see teises poolaastaks.

Uut ilmet on saamas veel Raadi kalmistu kontori teenindusruumid. Rahumäe kalmistu kõrvalhoone ehitustöödega on plaanis alustada selle aasta teises pooles. Ehituse lõpetamist kavandatakse järgmisesse aastasse, misjärel peaks kalmistul käijatel olema võimalus kasutada tualetti, sealhulgas invatualetti.

Praegu toimub üleminek Tartu kalmistute infosüsteemile, mis tähendab, et mõne aja pärast saavad inimesed otsida maetute kohta teavet internetist. Homsest algavad ka tänavused kalmistupühad, mille kohta saab infot Tartu kalmistute veebilehelt.

Raadi kalmistu leianamaja sisevaade.
Raadi kalmistu leianamaja sisevaade. Foto: Tartu linnavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles