Miks sulges Eesti Post Nõos kontori?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inge Suder
Inge Suder Foto: Erakogu

Miks Eesti Post pani enam kui 1500 elanikuga Nõos eilsest kinni oma postkontori?


Vastab Inge Suder, ASi Eesti Post kommunikatsioonijuht:

Sellepärast, et Eesti Post avas eile koos kohaliku ettevõtjaga postipunkti Nõo Haraldi poes. Nõo postkontoris töötas üks inimene, tema koondati.

Missuguseid postiteenuseid kohalik pood Nõo rahvale nüüd pakub ja kas postipaki järele tuleb sõita Elvasse?

Nõo postipunktis võetakse vastu ja väljastatakse postisaadetisi ehk siis kirju ja postipakke, müüakse postmarke, postkaarte, ümbrikuid ja pakkematerjale. Lisaks võetakse vastu makseid, rahakaarte ja ajakirjandustellimusi.

Eesti Post tagab koostööpartnerile teenuste osutamiseks vajaliku välja- ja täiendusõppe, postiteenuseid osutatakse kaupluse lahtioleku aegadel. Tähitud kirju toob elanikele endiselt kätte kirjakandja, aga postipakid saab samuti kätte kauplusest.

Miks Eesti Post oma töö Nõos teiste kanda annab?

Mida aeg edasi, seda enam ei soovi inimesed paki pärast või markide ostmiseks eraldi postkontorisse minna, vaid peavad mugavamaks selle käigu ühildamist näiteks sisseostude tegemisega. See tähendab, et üha rohkem postkontoreid kolib kauplustesse, kaubanduskeskustesse ja ka raamatukogudesse.

Naabermaade ja Euroopa teiste arenenud riikide kogemusi ja eeskuju järgides tänapäevastab Eesti Post oma teenindusvõrku. Otsime pidevalt võimalusi, kuidas maal hoolimata muutunud oludest inimestele võimalikult lähedal olla. Ühe lahendusena sõlmime väikese mahuga-käibega töötavate postkontorite piirkonnas koostöölepinguid partneritega, kes võtaks oma põhitöö kõrval enda kanda ka postiteenused.

Partneri valikul arvestame kindlasti kohalike olude ja võimalustega. Kas ja millised postkontorid anname üle partneritele, sõltub võimaliku partneri huvist ja võimalustest.

Vastutus postiteenuse osutamise eest jääb ikkagi Eesti Postile, mistõttu ei saa me selliseid otsuseid teha kindlasti kergekäeliselt.

Kui palju on meil postipunkte, kus teenuseid pakub Eesti Posti partner?

Eesti Postil on üle Eesti 388 postiasutust ja neist 48s osutatakse teenuseid lepingu alusel.

Missugused postkontorid ja postipunktid Eesti Post sel aastal Tartumaal veel suleb?

Tartumaal ei ole plaanis sulgeda postiasutusi. Küll aga otsime koostöövõimalusi, et postiteenus oleks kõigile võimalikult hästi kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles