Raul Must võitis Horvaatias hõbemedali

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Meie parim sulgpallur Raul Must osales maailma sulgpallikalendrisse kuuluval tugevatasemelisel turniiril Horvaatias, Zagrebis. Turniiril lõid kaasa 31 riigi parimad.

Meesüksikmängu põhiturniirile pääses 32 tugevamat. Rauli esimene vastane oli kvalifikatsiooniturniiri üks võitjatest tšehh Tomas Kopriva. Esimene mäng võistlustel ei ole kunagi lihtne; esimese geimi algus ei sujunud soovitult, kuid geimi lõpp ja teine geim kuulusid juba kindlalt Raulile.

Võit 2:0 (21:18, 21:13) viis edasi teise ringi, kus vastaseks Inglismaa 3. reket Ben Beckman. Rauli mäng kulges tunduvalt paremini, kui esimeses ringis. Kuigi vastase tase oli märksa tugevam, suutis Raul oma tahte peale suruda ja võitis 21:18, 21:17.

Veerandfinaalis tuli vastu Saksamaa meistrivõistluste hõbedamees Lukas Schmidt. Raul suutis aina paremini oma mängu peale sundida, ei lasknud kordagi mängu kontrolli alt välja ning võitis kindlalt 21:16. 21:10.

Poolfinaalis tuli võit Saksamaa kolmanda reketi Marcel Reuteri üle 21:14, 21:12. Raul mängis kiires tempos, agressiivselt ja see tõi edu. Finaal Saksamaa ühe parima võimsa ja kahemeetri pikkuse Dieter Domke vastu läks Raul küll 11:8 juhtima, kuid siis sai jõud otsa ja tempo langes. Ilma ründava mänguta pole sellist vastast võimalik võita nentis Raul ise. Kaotus tuli vastu võtta seisuga 16:21, 7:21.

Sellise tugevusega turniiril saavutatud 2. koht näitab selgelt Rauli saavutatud head vormi. Alates käesoleva aasta 1. maist algab võitlus pääsu eest Londoni Olümpiamängudele. Kõikidel sulgpallihuvilistel on võimalik Raul Musta mängimas näha laupäeval, 09.04. Ülikooli spordihoones peetaval Eesti GP etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles