Remondi ajal Pirogovi platsile inimesi ei lubata

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi plats on nädalapäevast sõltumata täis eriilmelisi inimesi, kes vähemasti suvel eelistavad parki kõikvõimalikele pubidele-kohvikutele.
Pirogovi plats on nädalapäevast sõltumata täis eriilmelisi inimesi, kes vähemasti suvel eelistavad parki kõikvõimalikele pubidele-kohvikutele. Foto: Kalev Saar

Esmaspäevast, 12. juunist suletakse Pirogovi plats ja alustatakse rekonstrueerimistöödega. Jalakäijatel on võimalus kasutada ümberkaudseid kõnniteid.

Tööde käigus rekonstrueeritakse kõnniteed, platsid, trepid ja tugimüürid ning ehitatakse välja sajuveekanalisatsioon, teatas linnavalitsus. Rajatakse uus pargivalgustus ja vahetatakse välja pingid, prügikastid, käsipuud ja muu inventar. Maastikukujundustööde käigus rajatakse uued istutusalad  ja uuendatakse haljastust.

Platsi rekonstrueerimine kestab oktoobrini ja selleks ajaks jääb see ajaveetjaile suletuks. Liikuda saab mööda Lossi ja Ülikooli tänavat ning Tähetorni juurde suunduvat treppi.

Pirogovi platsi uuendustööd lähevad maksma 651 960 eurot, tööd teevad hanke võitnud ühispakkujad EVIKO AS ja Greeny OÜ. Rekonstrueerimisprojekti koostasid Roadplan OÜ ja Artes Terrae OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles