Üle 300 noore malevlase asub Tartumaal tööle

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevlased teevad peamiselt heakorratöid. 







am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Malevlased teevad peamiselt heakorratöid. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tartu noorte töömalev alustab 12. juunil kell 12. Avaüritusest saab osa ka linnarahvas, sest 23 rühma istutavad ühiselt puu ning liiguvad seejärel Raekoja platsile.

Töömalevat korraldava Anne noortekeskuse teatel osaleb sel suvel rühmades üle 300 Tartu noore vanuses 13–19 aastat. Avaüritusel kohtuvad noored oma rühmajuhtide ja kaaslastega. Raekoja platsil tervitab neid linnarahvas, linnavalitsus ning malevlased annavad malevavande.

Nooremate, 13–14aastaste rühmad töötavad linnas, vanemad (15–19aastased) aga ka linnast väljaspool ning leidub ööbimisega rühmi. Tööd on sarnased mullusega: korjatakse hooajalisi saadusi, tehakse abitöid põllumajanduses, heakorratöid ning abitöid tanklates, kauplustes, spordiasutustes, samuti erinevates muuseumides.

Lisaks töötamisele moodustab olulise osa rühma ajast ühistegevus, millest ühe uue ettevõtmisena võib sellel aastal välja tuua kogukonnapäeva. Selleks valivad rühmajuhid ja malevlased koos kogukonnaga välja tegevuse, sihtrühma või ürituse, mille heaks nad soovivad anda vabatahtliku panuse.

Veel tähistab Tartu noorte töömalev tänavu oma 20. sünnipäeva. Sellega seoses oodatakse kõigilt malevaga seotud olnud inimestelt fotosid ja lugusid e-kirjaga aadressile elge.aas@gmail.com.

Maleva ning rühmade kohta saab teavet veebilehelt www.tartunoortemalev.ee. Värsket infot ja küsimusi käsitletakse ka maleva Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles