Linnajuhid selguvad lähipäevil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu abilinnapea Raimond Tamm.
Tartu abilinnapea Raimond Tamm. Foto: Margus Ansu

Tartu abilinnapea Raimond Tamme kinnitusel otsustab Reformierakond kindlasti juba sel nädalal, kes saab riigikokku lahkuva abilinnapea Margus Hansoni mantlipärijaks.


Tamme sõnul on kaalumisel kaks varianti. Esimesel juhul leiab erakond Hansonile asendaja ning Tamm jätkab praegusel ametipostil arhitektuuri- ja planeerimisala abilinnapeana. Teise võimalusena asub Tamm ise linnamajanduse abilinnapea kohale ning asendaja leitakse talle.

«Hea meelega jätkaksin oma praegusel ametikohal, kuid linnamajanduse valdkond on samuti väga oluline,» märkis Tamm. Erakonnas on praegu otsustamisel, kes oleks kõige tugevam kandidaat just Hansoni järglasena. Kelle kandidatuuri partei on kaalunud, jättis Tamm täpsustamata.

Kahe valdkonna ühendamist ning ühe abilinnapea koha koondamist erakond Tamme kinnitusel ei plaani. Mõlema abilinnapea vastutusalad on tema hinnangul väga töömahukad ning liialt erinevad.

Reformierakond esitab esialgu ühe abilinnapea kandidaadi järgmisel nädalal peetavale Tartu volikogu istungile.

Tulevikus võib erakonnal tekkida vajadus veel ühe uue abilinnapea järele. Praegune haridus- ja kultuurivaldkonna abilinnapea Jüri Sasi on lubanud ameti maha panna, kui prokuratuur peaks esitama kahele endisele haridusametnikule süüdistuse linna vara omastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles