Rahavaba turg tuleb Magasini tänavas

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutse tulla rahata kauplemise turule.
Kutse tulla rahata kauplemise turule. Foto: Väga Väga Vaba Turg

Tartus korraldatakse laupäeval, 10. juunil Magasini tänava Suvilas (Magasini 5) Väga Väga Vaba turg. Uksed on avatud kell 12–18 ja raha kauplemisel ei kasutata.

Korraldajate teatel on Väga Väga Vaba turg ajutine rahatu kauplemiskoht, kus asjad ja teenused liiguvad inimeselt inimesele kinkimise või vahetamise teel. Ära anda sobivad näiteks raamatud, riided, tehnika, kodutarbed. Turule võib tuua kõike, mida endal enam tarvis ei lähe. Ainuke tingimus on, et esemed oleksid kasutuskõlblikud ning ei kujutaks ohtu ümbritsevale. Väiksemaid asju saab tuua ja jätta turule oma järgmist omanikku ootama.

Suuremate esemete (mööbli, kodutehnika jm) puhul on soovitatav jätta asja kirjeldus ja kontaktandmed, et soovija saaks ise vajaminevale järele minna. Lisaks on turule oodatud kõik, kes soovivad möödujaid lõbustada, kas siis muusikat mängima, žongleerima või muid trikke tegema. Väga Väga Vaba Turg on muu hulgas ka seltskondlik üritus, kus saab suhelda erinevate inimestega, vahetada mõtteid ja leida uusi tutvusi.

Sel suvel korraldatakse Väga Väga Vaba Turgu Magasini tänava suvilas kolm korda: 10. juunil, 29. juulil ja 26. augustil. Turu eesmärk on levitada kinkemajanduse, taaskasutuse ja kodanikualgatuse põhimõtteid, et vähendada ületarbimist ja sellega kaasnevat keskkonna saastamist. Vihma korral pakub peavarju Genialistide klubi ning üritus toimub saalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles