Popkooripidu jääb sellel aastal ära

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popkooripidu 2015. aastal Tartu laululaval.
Popkooripidu 2015. aastal Tartu laululaval. Foto: Margus Ansu / Postimees

Viimased viis aastat on tartlasi juuni lõpus või juuli alguses rõõmustanud Tartu laululaval popkooripidu, kus ühendkoor koos solistidega on esitanud armastatud laule Eesti estraadi-, pop- ja rokkmuusika varasalvest. Sellel aastal jääb pidu ära, kindlat otsust pole ka järgmise aasta kohta.

Popkooripeo kunstiline juht Mikk Targo rääkis, et pidu jääb sel aastal ära, kuna suvel peetakse noorte tantsu- ja laulupidu. Popkooripeol on suurima osakaaluga noortekoorid, kelle peamine fookus on laulupeol. Kaht repertuaari omandada oleks neil aga keerukas.

Otsus üritus 2017. aastal ära jätta sündis korraldajatel peale eelmise aasta popkooripidu. Seda ei hõigatud kõigile kohapeal valjusti välja, sest see polnud täiesti kindel.

Siiamaani on iga aasta popkooripidu väisanud 7500–9000 inimest. Targo tõdes, et see ettevõtmine ei tasu korraldajatele ära, vaid on piiri peal ning pigem natukene miinuses. «Meie eesmärk on siiani olnud ja on see, et piletihind peab olema võimalik madal, kuna see pole koht, kust kasumit teenida,» lisas ta. Vaatamata väikesele kahjumile peavad korraldajad üritust oluliseks, et Eesti muusikat elus hoida.  

Kas pidu järgmisel aastal kindlalt toimub, ei julge Targo veel öelda, sest üle tuleb vaadata eelarve võimalused. Kui keegi ürituse toetajatest langeb ära, tuleb leida muid lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles