Kohus hakkab Tartu Raatuse tänava pussitamisjuhtumit vaagima sügisel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse tänava kortermajas kolme inimese pussitamises kahtlustatav Karl Kristjan sai ka ise rüseluses vigastusi. Meedikud leidsid noahaavu nii tema peas, sääres kui seljas.
Raatuse tänava kortermajas kolme inimese pussitamises kahtlustatav Karl Kristjan sai ka ise rüseluses vigastusi. Meedikud leidsid noahaavu nii tema peas, sääres kui seljas. Foto: Sille Annuk

Veebruarikuus pakkus palju kõneainet vahejuhtum, kus kaks noormeest tungisid Tartus Raatuse tänaval võõrasse korterisse ja pussitasid kolme seal viibinud isikut. Tänasel eelistungil otsustas kohus, et protsess jätkub septembrikuus.

Seni teadaoleva info põhjal pidutsesid Jõgevalt pärit Karl Kristjan ja Joosep ööl vastu 11. veebruari Tartus. Öös sõbruneti ühe Tartus Raatuse tänavas elava meesterahvaga, kelle juurde suunduti varahommikul muusikat kuulama. Et aga üks külalistest kippus külalislahkust kurjasti ära kasutama, otsustas korteriperemees võõrad välja ajada. Külalised solvusid, suundusid poodi, ostsid kööginoad ning naasid samasse Raatuse tänava majja. Samasse majja jõudnud, koputasid nad korteri uksele. Viinauimas ei märganud nad, et nad koputasid valele uksele. Elanikud avasid ukse ning üks süüdistuse saanud noormeestest lõi ukse avanut noaga. Rüseluses said vigastusi teisedki korteris viibinud.

Süüdistus on mõlemale noormehele esitatud karistusseadustiku ebaseadusliku sissetungi ja tapmiskatse paragrahvide järgi. Praegu vabaduses viibiv Joosep eitas oma süüd ning tema kaitsja vandeadvokaat Anu Pärtel märkis, et tema kaitsealune pole kannatanutele vigastusi põhjustanud. Karl-Kristjani kaitsja vandeadvokaat Sirje Must kinnitas, et tema kaitsealune on end juhtunus algusest peale süüdi tunnistanud.

Eelistungile jõudis ka kannatanute taotlus kohtuistung kinniseks kuulutada, kuna kohtuasja avalik arutamine võib puudutada nende eraelu. Kaitsjad ja prokurör Toomas Liiva ei toetanud taotlust leides, et kannatanute omavahelisi suhteid ei ole antud kriminaalasjas mingit põhjust kohtu ees arutada. Kohtusaalis kõlas ka arvamusi, et kõnealune vahejuhtum on erakordne ja saanud suure ühiskondliku tähelepanu osaliseks. Seetõttu tuleks asja arutada just avatud kohtuistungil, et ühiskond saaks õppida, milliseid tagajärgi toob endaga kaasa alkoholi ja narkootikumide korraga tarvitamine.

Kohtunik Ingeri Tamm otsustas, et kriminaalasja avaistung peetakse 19. septembril.

Lõuna ringkonnaprokuratuuris koostatud süüdistusakti järgi tungisid 21-aastased Karl Kristjan ja Joosep 11. veebruaril, olles ise joobeseisundis, Tartu linnas Raatuse tänaval asuvasse korterisse ilma selle elanike nõusolekuta. Enne lepiti enne kokku, et minnakse kätte maksma samal hommikul tekkinud konflikti eest. Korterisse tungides oli mõlemal mehel käes nuga, millega üks süüdistatavatest korteris viibinud isikuid korduvalt lõi ning põhjustas ühele kannatanule eluohtliku vigastuse.

Sellega panid süüdistatavad toime omavolilise elamiseks kasutatavasse ruumi tungimise, vähemalt neli nädalat kestva tervisekahjustuse põhjustanud kehalise väärkohtlemise ja teise isiku tapmise katse.

Mõlemad mehed peeti vahetult pärast teo toimepanemist kuriteos kahtlustatavatena kinni ning üks neist viibib Tartu maakohtu määruse alusel vahi all.

Kohus võib teise isiku tapmise katses süüdimõistmise korral süüdistatavatele karistuseks mõista viie- kuni viieteistaastase vangistuse. Kohtueelse menetluse viis läbi Lõuna prefektuur ja seda juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles