Galerii ja video: oh seda vilet ja paukumist! Kiirendusautod vallutasid Raadi vana lennuvälja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii väärikas eas vabalt hingavad kui ka uued elektroonikat täis riisiraketid päästsid oma hobujõud valla. Sekka rohkelt sakslasi ja mõned mootorrattadki. Silmad vidukile ja gaas põhja, et jõuda võimalikult kiiresti stardist 1/8 miili kaugusele. Pikemat rada ei hakanud korraldajad turvalisuse kaalutlustel ette valmistama.

Tartus Raadi endisel sõjaväelennuväljal võistlesid täna kiirendusautod. Hoolimata tuulisevõitu ilmast tuli kokku hulk sõitjaid ja rohkearvuline publik, et nautida kummivilinat ja mootorimüra. Suuremad rehvisuitsupahvakad meelitasid asjatundlikult publikult välja aplause. Ajal, mil masinad ja nende omanikud ei võistelnud, said huvilised autosid uudistada ja piiluda ka mõne kapoti alla.

Võimsaim rajale läinud masin oli Kristo Tihvani Pontiac Firebird Trans AM GTA, millel kapoti all tuksub üle 1000 hobujõu. Tõsi, suuremale osale autodest oli tehtud väiksemaid või suuremaid tehnilisi muudatusi, et need kiiremini edasi liiguksid. Mõned autohuvilised asusid starti ka lausa luksuslikumate tänavaautodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles