Elva südaööjooksule oodatakse ka kaalukamaid võistlejaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööjooks. Pilt on illustratiivne.
Ööjooks. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

16. juuni keskööl antakse start esimesele Elva südaööjooksule, mille tulud annetatakse Tartu ülikooli lastefondi kampaania «Üleannetus» toetuseks.

Südaööjooksu start antakse Elva kultuurikeskuse eest. Põhidistantsi pikuseks on kümme kilomeetrit, mis koosneb kahest viiekilomeetrisest ringist mööda kesklinna tänavaid ja Arbi järve kaldaid.

Starti on oodatud ka kepikõndijad ning lisaks on eraldi võistlusklass kaalukamatele spordiharrastajatele, nimelt saavad sajakilosed ja raskemad mehed ning 80-kilosed ja raskemad naised osaleda raskekaalu jooksjate klassis.

Viiekilomeetrisel noortejooksul on võimalus osaleda 11-16-aastastel noortel ja nemad stardivad põhijooksu jooksjatega koos.

«Rada kulgeb samas, kus varasemalt Elva tänavajooksu trass, mis teeb tulemused varasematega hõlpsalt võrreldavaks,» selgitas ürituse korraldaja, Elva avatud noortekeskuse noor Laura-Maria Mats. Ta lisas, et ööjooks on põnevam, saladuslikum ja öösel on reeglina jahedam joosta ning seega on hea võimalus püstitada isiklikke rekordeid.

Lastejooksud algavad veidi varem, kell 20.30 ja distantsid on vastavalt vanuseklassidele 300 meetrit, 400 meetrit ja 800 meetrit.

Teine kaaskorraldaja Klea Marie Laar osutas, et jooksul on oluline heategevuslik aspekt, sest osalustasud lähevad Tartu ülikooli kliinikumi lastefondile kampaania «Üleannetus» toetuseks.

«Iga osaleja saab oma osalusega kergendada mõne abivajava lapse olukorda. Kampaaniaga kogub fond annetusi ravitoitu vajavatele haigetele lastele, kelle jaoks ravitoit on ainus viis, kuidas nad normaalseks eluks hädavajalikud toitained kätte või üleüldse süüa saavad,» sõnas korraldaja Klea Marie Laar. «Nii on neil rohkem jõudu oma haigusega toimetulekuks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles