Raeplatsi hambapolikliinikust laupäeviti vältimatut abi enam ei saa

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade hambakabineti aknast raeplatsile.
Vaade hambakabineti aknast raeplatsile. Foto: Margus Ansu

Alates 3. juunist Tartu raeplatsi hambapolikliinikus vältimatut hambaravi laupäeviti enam ei osutata. Laupäeviti palutakse patsientidel tulla Puusepa 8 ehk Maarjamõisa haiglasse, kus on kõik uuringu tegemise võimalused ning kus viibib ka hambaarst.

Kliinikumi vältimatu hambaravikabinet on laupäeviti avatud kell 9–15, see asub Puusepa 8 hoone J-korpuse esimesel korrusel ning siseneda tuleb hoonesse Lunini tänava poolsest uksest, ning kõigepealt tuleb pöörduda registratuuri.

Tartu Ülikooli Kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael selgitas, et vältimatu hambaravi alla kuuluvad hammaste ning näo ja lõualuude piirkonna ägedad põletikud, millega kaasnevad kehatemperatuuri tõus, silmanähtav turse ja punetus, neelamisvalulikkus või valuvaigistitele mittealluv äge valu.

Vältimatu hambaravi alla kuuluvad ka mädanikud igemetel, verejooksu tekkimine pärast hamba eemaldamist või tarkusehamba raske tulemine.

Vältimatut hambaravi osutatakse juhul, kui abi edasilükkamine või selle andmata jätmine võib põhjustada abivajaja surma või püsiva tervisekahjustuse. Vältimatu hambaravi vajaduse hindab ja otsustab hambaarst.

Tööpäevadel saab vältimatut hambaravi endiselt Raekoja platsi hambapolikliinikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles