Fotod ja video: Karlova ja Ropka lapsed lustisid uue mänguväljaku avatuks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümme aastat tagasi algatas Tartu linn traditsiooni, mille kohaselt avatakse igal lastekaitsepäeval vähemalt üks avalik mängu- ja spordiväljak. Tänavune väljak kerkis Ropka ja Karlova linnaosade piirile, Tähe tänavaga külgnevasse Forseliuse parki.

Juba enne mänguväljaku ametlikku avamist oli kohale saabunud Piilupesa lasteaia ja lastehoiu põngerjates näha suurt elevust ning ikka ja jälle heideti igatsevaid pilke ronimislinnaku ja kiikede poole.

«Millal mängida saab?!» päris üks poiss õpetajalt nõudlikul häälel. «Kui onu on ära rääkinud ja laulud lauldud,» kõlas vastuseks.

Onuks oli Tartu linnapea Urmas Klaas, kes soovis lastele, et nad mänguväljakut mõnusalt kasutaks ja seal sisukalt aega veedaks. «Ja et te kasvaksite – õigemini jääksite – rõõmsaiks ja sportlikeks,» rõhutas linnapea.

Pärast tantsulist laulu saidki lapsed loa atraktsioonid hõivata ja mängukohad prooviti kohe järele. Kõige pisemad lapsed võtsid koha sisse liivakastides, suuremad suundusid liutorudega varustatud ronimislinnakusse või karussellile, veel suuremad asusid turnima seiklusrajal. Igal juhul tundus, et uus mänguväljak pälvis kohe laste heakskiidu.

Mänguväljaku rekonstrueerimisprojekti autor oli OÜ Ökodisko, ehitas OÜ Tavt. Mänguväljaku uuendamine läks maksma 149 636 eurot.

Lastekaitsepäeval Tartus avatud mänguväljakud

2017 Tähe 98a

2016 Jalaka 48a

2015 Jaamamõisa 9b

2014 Kaunase pst 58a

2013 Anne 55a

2012 Tamme staadion ja Vaksali park

2011 Ropka tee 10

2010 Pallase pst 43

2009 Veeriku 37a

2008 Sõbra 19c

2007 Tähtvere laste- ja noortepark (Laulupeo pst 27)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles