Peipsimaa otsib toidusuveniiri

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tuntud Peipsi piirkonna maitseid on kahtlemata kuivatatud kala. Peipsimaa toidusuveniiri konkursil osalemiseks tuleb siiski välja mõelda mingi toode, see pakendada ning kujundada etikett.
Üks tuntud Peipsi piirkonna maitseid on kahtlemata kuivatatud kala. Peipsimaa toidusuveniiri konkursil osalemiseks tuleb siiski välja mõelda mingi toode, see pakendada ning kujundada etikett. Foto: Margus Ansu

Mis võiks olla selline toiduaine, mida saaks külalistele kaasa müüa ja mis jääks meenutama Peipsi ääres kogetud emotsioone? Just sellist iidses või moodsas võtmes toidusuveniiri on Peipsimaa maitsete aasta puhul asunud otsima kohalikud eestvedajad.

Toidusuveniir peab olema toodetud Peipsi ääres kasvavast või kättesaadavast toorainest ja võiks sisaldada hulganisti ohhoo-efekti, kirjeldas Peipsimaa maitsete aasta projektijuht Triinu Akkermann. 

Konkursile sobivad sellised tooted, mis on saanud oma lõppviimistluse, ehk olemas on nii toode, pakend kui ka etikett. Toidusuveniir peaks lõppviimistluses säilima vähemalt kuus kuud ja mitte nõudma selleks eritingimusi.

Konkursil osalemiseks paluvad korraldajad saata viis tootenäidist hiljemalt 21. juuniks Avinurme puiduaita (Võidu 3, Avinurme 42101, Ida-Virumaa) või tuua need ise kohale 23. juunil peetava traditsioonilise tünnilaada hommikul kuni kella 11ni.

Žürii valib samal päeval tünnilaadal võitja. Toode ja selle tegija kuulutatakse ka kohe välja. Lisaks aule ja kuulsusele on auhinnaks 500 eurot puhtalt kätte, mille on välja pannud Peipsimaa kogukonnaköök.

Žüriisse kuuluvad Peipsi toidu võrgustiku liikmed, kes ise konkursil ei osale. Samuti selgitatakse tünnilaada külastajate seas välja rahvalemmik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles