Nõo spordihoone kattub tänavakunstniku juhendusel supermaalinguga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31. mail tehtud fotol on Baruto ja Paul Keres juba selgesti äratuntavad.
31. mail tehtud fotol on Baruto ja Paul Keres juba selgesti äratuntavad. Foto: Kristjan Bachman

Nõo elanikud ja Nõost rongiga läbisõitjad on märganud viimastel päevadel spordihoone ümber askeldamist ja selle järkjärgulist kattumist seinamaalinguga. Tänavakunstnik Bach Babachi teatel on teoksil 800-ruutmeetrine teos, millel on jäädvustatud segatehnikas seitse Eesti spordiajaloo suurkuju.

Kristjan Bachmani alias Bach Babachi juhendusel teevad supergrafitit Tartu kõrgema kunstikooli tudengid. Nõo valla tellimusel valmival teosel on Baruto, Gerd Kanter, Erki Nool, Erika Salumäe, Kelly Sildaru, Tiit Sokk ja Paul Keres. Seinamaalingu teema kujunes välja ühistöös ning valiku selle kohta, keda maalingul kujutada, tegid üliõpilased.

Täna ennelõunaks oli juhendaja sõnul tööst valmis peaaegu kaks kolmandikku, keskpäeval kavatses ta Tartusse sõita, et muu asjaajamise kõrval värve juurde tuua.

Tartu kõrgema kunstikooli teatel on Eesti spordi suurkujudega seinamaaling ühtlasi üliõpilaste kingitus Eesti Vabariigile 100. aastapäevaks. Avamine on kavas 2. juunil kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles