Tartu võimlejad tõid MMilt pronksi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võimlejad Helsingis rühmvõimlemise MMil.
Eesti võimlejad Helsingis rühmvõimlemise MMil. Foto: Indrek Kask

Nädalavahetusel Soomes peetud rühmvõimlemise maailmameistrivõistlustel lõid kaasa ka Tartu juunior- ja meistriklassi võimlejad. Riikide arvestused jõudsid Emajõelinna noored sportlased pronksmedalile.

Võimlemisklubi Rütmika teatel osales MMil 24 juuniorklassi rühma 11 riigist ja 30 meistriklassi rühma 14 riigist. Eestit esindanud delegatsioon oli rohkearvuline. Mõlemas vanuseklassis asus võistlustulle kolm võistkonda. Meistriklassis VK Janika Diamonds, VK Rütmika Perfetto ja VK Janika Tallinn Senior Team. Juuniorklassis VK Rütmika Perfetto Juunior, VK Janika Mireth ja VK Janika Rosett.

Mõlema vanuseklassi arvestuses saavutas Eesti võistkondadest kõrgeima eelvõistluse tulemuse VK Rütmika juuniorklassi rühm Perfetto Juunior. Punktidega 17,10 tagati viiendana kindel pääs finaalvõistlusele. Finaalkatsega suudeti hinnet veel 0,3 punkti võrra tõsta ning kahe Soome ja kahe Venemaa võistkonna järel lõpetati võistlus tugeva viienda kohaga, kogudes kahe katsega 34,4 punkti. Rühmas võistlesid Elliane Šteinmiller, Gabriele Eensoo, Grete Toomsalu, Grete-Lisette Gulbis, Sandra-Liisa Aduson, Laura Liis Peetso, Ingrid Veermäe, Keliis Lillemets, Elise Reimaa, Keilin Lepaste. Rühma treenivad Maarja Jaanovits ja Laura-Liisa Kruusamäe.

Teise võistkonnana pääses juuniorklassis finaali eelvõistlusel kaheksanda koha saanud VK Janika Rosett (16,35 punkti). Finaalkatse esitati emotsionaalselt ja kindlalt, mille tulemusel hinne paranes ja kogusummaga 33,35 punkti lõpetati võistlus kuuenda kohaga. Rühmas võistlesid Andra Palla, Elina Ribelus, Rose-Marie Riitsalu, Lotte Vahelaan, Lysette Tint, Greete Korol, Mariann Klaassen. Rühma treenerid on Elina Gorelašvili ja Eva Luts.

Meistiklassis pääsesid finaali VK Janika Diamonds ja VK Rütmika Perfetto, kes kogusid võrdse arvu punkte (17,20), jäädes eelvõistluse järgselt jagama 10. kohta. Diamonds näitas finaalkatses end paremast küljest, mille tulemusel paranes hinne 0,65 punkti võrra ning kogusumma 35,05 punkti tagas kuuenda koha. Rühmas võistlesid Marleen Viinapuu, Marleen Ereline, Marian Roomet, Caroly Päkk, Katrin Fessak, Ilona Aigro, Helena Seliste, Annela Seliste. Rühma treenerid on Grete Reimand ja Katre Unt-Lidmets.

VK Rütmika Perfetto sooritas mõlemal päeval emotsionaalsed ja kindlad katsed ning lõpetas maailmameistrivõistlused seitsmenda kohaga, kogudes kahe katsega 34,55 punkti. Rühmas võistlesid Karmen Õun, Ege Sild, Viktoria Valasevitš, Lisanna Lehes, Lisa-Batricia Karu, Karolin Valdma, Hanna-Liis Schüts. Rühma treenivad Liisel Perlin, Katri Toomsalu ja Diego Cardelli.

Eesti rühmade stabiilne esitus andis riikide arvestuses juuniorides ja meistriklassis kolmanda koha. Juunioride edukaim riik oli Soome (54,95 punkti), kes edestas Venemaad (52,95 punkti) ja Eestit (50,15 punkti). Meistriklassis oli edukaim riik Venemaa (56,65), napilt jäi teiseks Soome (56,10) ja kolmas Eesti (52,0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles