Tartu mänguväljakute seas jäävad silma üksikud tõrvatilgad

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal rajatud mänguväljakul Anne tänaval on liumäe kõrval laiuva kummikatte sisse tekkinud suur auk. Eile sealt mäest tõukeratastel alla sõitnud poisid juba oskasid august mööda manööverdada, et mitte rattaga ninali käia.
2013. aastal rajatud mänguväljakul Anne tänaval on liumäe kõrval laiuva kummikatte sisse tekkinud suur auk. Eile sealt mäest tõukeratastel alla sõitnud poisid juba oskasid august mööda manööverdada, et mitte rattaga ninali käia. Foto: Margus Ansu

Kümme aastat tagasi alustas Tartu traditsiooni rajada igaks lastekaitsepäevaks üks mänguväljak. Igal aastal kulub linnal kümneid tuhandeid eurosid, et loomuliku kulumise ja noorte kukkede vägitegude jälgi parandada.

Näiteks sel aastal on mänguväljakute remondiks ja välitrenažööride uuendamiseks spordiradadel linnaeelarves ette nähtud 70 000 eurot. Linna haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma sõnul peab hooldusfirma iga päev kõik linna mängu- ja spordiväljakud üle vaatama ja selle raha piires neid korras hoidma.

«Kui on ohtlik, tuleb ohutuks teha. Kas siis midagi ära võtta või tellida parandustööd,» rääkis Põldma. Eile tehtud ringkäigul mänguplatsidel hakkas kõige teravamalt silma Anne tänaval Saare poe kõrval asuv mänguväljak, mille linn rajas 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles