Emajõe Laulikud tõid Šiauliaist koju koorilaulu võidukarika

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe Laulikud võidujoovastuses.
Emajõe Laulikud võidujoovastuses. Foto: Väino Pool

Naiskoor Emajõe Laulikud jõudis seitsmendalt rahvusvaheliselt koorikonkursilt Šiauliai Cantat tagasi väga heade tulemuste ning grand prix'ga.

25. kuni 28. mail peetud festivalil esitasid Emajõe laulikud kolm kava, sest konkursil võisteldi kahes kategoorias ning lisaks grand prix’ voorus.

Žürii hindas naiskooride kategoorias Emajõe Laulikud hõbediplomi vääriliseks. Rahvamuusika kategoorias saavutas naiskoor väga kõrgete punktidega kulddiplomi.

Grand prix’ voorus olid naiskoori konkurendid Peterburi poistekoor Iskra ning Šiauliai tütarlasteansambel Sinkope. Võidu 96 punktiga ja karika tõid koju Emajõe Laulikud.

Mida lauldi ja kes hindasid?

Naiskooride kategooria kavas lauldi Javier Busto «Salve Regina», Urmas Sisaski «Kyrie» ning Albert Tay «Laudate Dominum».

Rahvalaulu kategoorias esitas naiskoor Ave Avamere seatud «Hää veli hällü tennü», Veljo Tormise rahvalauluseaded «Ringmängulaul», «Tants» ja «Õunapuu» ning Raivo Diksoni seatud «Laulu lõpetus».

Grand prix’ voorus tulid esitamisele Kentaro Sato «Mae-e» ja Galina Grigorjeva «Slava».

Žürii koosseisu kuulusid Andrea Angelini Itaaliast, Raul Talmar Eestist ning Remigijus Adomaitis ja Rolandas Daugela Leedust.

Emajõe Laulikute reis Šiauliaisse sai teoks Eesti kultuurkapitali toel.

Koori juhatab Vilve Maide

Emajõe Laulikud on 2003. aastast tegutsev Tartu naiskoor. Koori peadirigent on Vilve Maide ning koormeister Mariell Piispea.

Vilve Maidet tunnustas Eesti kooriühing 2016. aasta dirigent-muusikaõpetaja tiitliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles