Kaks tapmissüüga noormeest lähevad pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus tunnistas reedel kaks noormeest süüdi tapmises ja neist ühe ka alaealise vägistamises ning mõistis nad pikaks ajaks vangi.

Tartu maakohus tunnistas Tauno Peedosaare (20) süüdi tapmises ja alaealise vägistamises ning mõistis talle üheksa-aastase vangistuse, ütles Tartu kohtute pressiesindaja BNSile.

Janar Lattiku (24) tunnistas kohus süüdi tapmises ja mõistis talle kuueaastase vangistuse.

Mõistetud karistust suurendatakse mõlema süüdistatava puhul neile varem mõistetud karistuse ärakandmata osa võrra ning koos sellega peab Peedosaar kandma  üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning Lattik kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Karistuse kandmise aja algust arvestatakse alates nende kinnipidamisest, Peedosaarel mullu 21. juunist ja Lattikul mullu 22. juunist.

Kannatanute kasuks peavad süüdistatavad hüvitama solidaarselt kokku 15 709,58 eurot. Menetluskulude katteks peab Peedosaar tasuma 1622,15 eurot ja Lattik 715,47 eurot ning mõlemad süüdistatavad veel lisaks solidaarselt 222 eurot.

Süüdistuse kohaselt tekkis noormeestel mullu 15. juuni öösel Võrus 30-aastase mehega tüli, mille käigus Peedosaar ja Lattik peksid ohvri Võru kultuurimaja aias läbi, tekitades talle raskeid tervisekahjustusi. Mehed viisid kannatanu Kreutzwaldi tänava garaažide taha ning jätsid ta üksinda. Lattik helistas häirekeskusesse, esines valenimega ning teatas maas lamavast verisest mehest. Kiirabi viis teadvuseta kannatanu haiglasse, kus ta 17. juunil suri.

Samuti süüdistas prokuratuur Tauno Peedosaart 15-aastase neiu vägistamises.

Mõlemad mehed on varem kriminaalkorras karistatud. Mullu veebruaris tunnistas Tartu maakohus nad süüdi avaliku korra raskes rikkumises.

Kohtumenetluse pooled saavad reedese otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse 25. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles