Mida kevad edasi, seda rohkem pakub soojatootja külma

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu teine, hiljuti tööle hakanud külmajaam asub Aardla katlamajas, kust tuli külmaseadmetele ruumi tegemiseks vana katel välja võtta.
Fortum Tartu teine, hiljuti tööle hakanud külmajaam asub Aardla katlamajas, kust tuli külmaseadmetele ruumi tegemiseks vana katel välja võtta. Foto: Margus Ansu

Aasta tagasi avas Fortum Tartu ülikoolilinnas Baltimaade esimese külmajaama. Läinud nädalal andis Tartu linnavalitsus kasutusloa ettevõtte teisele, Aardla külmajaamale. 

See Fi linnaosas katlamajas töötav jaam on mõeldud Lõunakeskuse ja selle ümbruses paiknevate olemasolevate ning tulevikus ehitatavate hoonete jahutamiseks. 

«Sinna piirkonda on koondunud mitmed jahutust kasutavad suured hooned, seega nõudlus oli olemas,» põhjendas Fortum Tartu ASi juhatuse esimees Margo Külaots teise külmajaama rajamist. «Et kesklinnas asuvast külmajaamast torustikuga linna äärde tulek oleks liiga kallis, siis oli otstarbekam rajada sinna kanti eraldi külmajaam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles