Hiinalinna potipõllumeeste hulgas on kunstnike järele suur nõudlus

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treffneri gümnassiumi abiturient Kersti Joala (vasakult) ning kunstikud Maari Soekov ja Ruudu Sandra andsid eile Hiinalinna esimesele suurele plangule uue  värvika ilme. Kunstihuviliste potipõllumeeste rõõmuks samalaadne töö selles asumis jätkub.
Treffneri gümnassiumi abiturient Kersti Joala (vasakult) ning kunstikud Maari Soekov ja Ruudu Sandra andsid eile Hiinalinna esimesele suurele plangule uue värvika ilme. Kunstihuviliste potipõllumeeste rõõmuks samalaadne töö selles asumis jätkub. Foto: Kristjan Teedema

​Visand Hiinalinna potipõllumehe ja vabatahtliku eesti-vene tõlgi Tatjana Lütteri kõrgele ning pikale plangule taiese tegemiseks sündis eile pärastlõunal pisut pärast kella nelja. Tund aega hiljem käis kunstnikel Ruudu Sandral, Maari Soekovil ja peagi Treffneri gümnaasiumi lõpetaval Kersti Joalal idee teostamine täie hooga. Värv aina vuhises plangule.

«Polegi ammu aerosoolidega midagi teinud,» ütles Maari Soekov. Ruudu Sandra tuletas meelde, et viimati tegi ta koos Maari Soekoviga seitsme meetri laiuse pildi Ülejõel ohvitseride pargis olevale seinale. Kersti Joala viimane tänavakunstitöö valmis paar nädalat tagasi villa Margaretha kõrval.

Hiinalinna servas asuva plangu võtsid kunstnikud käsile selles potipõllumeeste asumis suured koristustalgud korraldanud Kerttu Kuslapi palvel. «Tatjana plank on kohe Hiinalinna väravas, seda teed pidi rahvas siia enamasti tuleb,» rääkis Maari Soekov. «Teeme Hiinalinnale ilusa värvilise värava.» 

«Ja anname sellele kohale maagilise kaitse linnaisade patuste mõtete eest,» lisas Ruudu Sandra. Kerttu Kuslap avaldas lootust, et maagia kaitseb asumit ka rüüstajate ja prügivedajate eest. «Oleme sel kevadel siin juba mitu prügivedajat kätte saanud ja üles andnud,» rääkis ta. 

Tabatud on maasturite järelkärudega ehitusprahti toonud firmade esindajaid ning noori naisi, kes on proovinud ülejäänud lasterõivaid võpsikusse sokutada.

Headest uudistest rääkides andis Kerttu Kuslap teada, et Tartu linnavalitsus on lubanud jätkata Hiinalinna koristamist, tööplaanis on sealse nelja prügivälja ja kahe põlenud ala puhtaks rookimine. 

Ka kunstnikud jätkavad seal plankudele ja kogu asumile värvi andmisega. «Siinsed inimesed on kunstnike tulekust väga elevil, kõik tahavad mõnd pilti oma plangu peale, et silmal ilusam oleks,» rääkis Kerttu Kuslap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles