Küüni tänava pargis saab uurida satelliidipilte

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliidipildi näitus Küüni tänaval.
Satelliidipildi näitus Küüni tänaval. Foto: Lilian Lukka

Tartu observatoorium avas Küüni tänava pargis kaugseiret tutvustava satelliidipiltide näituse. Üleval on kaheksa satelliidifotot, millele on valdkonna spetsialistid kirjutanud juurde selgitustekstid.

Pilte on töödeldud nii, et see annaks visuaalselt edasi informatsiooni, mida teadlane saab kätte numbriliste väärtuste analüüsil. Piltide valim ja töötlus annab ülevaate observatooriumi teadlaste poolt uuritavatest teadusaladest ning annab selle vaatajale võimaluse tutvuda satelliidipildi ja sealt saadava infoga.

Observatoorium soovib näitusega tutvustada kaugseiret Tartu linna elanikele ja külastajatele ning tugevdada Tartu kuvandit kosmoseregiooni  keskusena.

Selle nädala algul toimus Tartu observatooriumis Euroopa parlamentidevaheline kosmosekonverents, kus olid koos parlamendisaadikud ja kosmosevaldkonna eksperdid üle Euroopa. Samal ajal korraldas teaduspark koos Euroopa kosmoseagentuuriga (ESA) kosmosehäkatoni, kus osalesid kosmoseettevõtjad, idufirmad ja meeskonnad, kes on huvitatud kosmosetehnoloogiate kasutamisest. Sügisel avatakse Tartus Euroopa kosmoseagentuuri äriinkubaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles