Politsei tabas 160 km/h kihutanud Leedu kodaniku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik kiirust mõõtmas.
Politseinik kiirust mõõtmas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Lõuna- ja Ida prefektuuri eilsel liikluse rahustamiseks korraldatud ühisreidil Jõhvi-Tartu-Valga maanteel mõõdeti Leedu kodaniku Audi A8 kiiruseks 160 km/h. Politsei kinnitusel on tegemist tänavuse halvas mõttes kiirusrekordiga.


Leedulase masin peeti kinni Jõhvi-Tartu-Valga maantee 23. kilomeetril Mäetaguse vallas.

Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar avaldas arvamust, et talle tundub lausa uskumatuna, kuidas inimesed riskeerivad enda ja teiste eludega ning ei mõtle absoluutselt tagajärgedele. «Sellise kiirusega õnnetusse sattumisel ei ole lootustki ellu jääda,» kinnitas Ottokar.

Kokku tuvastati reidi käigus 42 liiklusalast õigusrikkumist, nendest 23 Lõuna ja 19 Ida prefektuuri haldusterritooriumil.

Lisaks «rekordipüstitajale» peeti kinni veel 14 sõidukijuhti, kes ületasid lubatud kiirust kuni 20 km/h. Üheksa juhti ületasid kiirust kuni 40 km/h. Üks sõidukijuht kihutas isegi asulasisesel teel kiirusega 79 km/h.

Kaks juhti olid tarvitanud alkoholi. Üks sõiduk suunati erakorralisele tehnoülevaatusele, sest selle rehvid olid kuni traatideni läbi kulunud. Pisteliselt kontrolliti ka suur- ja raskeveokeid ning tuvastati olulisi töö- ja puhkeaja nõuete rikkumisi.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Ove Saar avaldas imestust autojuhtide hoolimatuse ja mõtlematuse üle. «Vaatamata sellele, et liikluse rahustamiseks korraldatavast reidist teavitati eelnevalt meedias, oli ikkagi palju kiiruseületajaid, kes ei hooli ei endast ega kaasliiklejate turvalisusest.»

Mõtlematult kihutavate juhtide korralekutsumiseks hakkavad politseinikud maakondades taas korraldama avalikke kiirusemõõtmisi. Juba 5.-6. aprillil tuleb järgmine aktsioon Jõgevamaal Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel.

Kõigil liiklejatel on Lõuna-Eestis võimalik aidata kaasa üldise liikluskultuuri parandamisele, teatades liiklushuligaanidest liiklusliini telefonile 14 900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles