Raekojas algas sahtlite koristamine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlasest linnavolinik Urbo Vaarmann korraldas riigikogu valimispäeva õhtul küllusliku peo.
Keskerakondlasest linnavolinik Urbo Vaarmann korraldas riigikogu valimispäeva õhtul küllusliku peo. Foto: Kristjan Teedema

Riigikokku suunduval Tartu abilinnapeal Margus Hansonil oli eile viimane tööpäev, riigikokku läheb ka volikogu esimees Aadu Must ja tool kõigub abilinnapea Jüri Sasil, aga erakondade lühikese pin­­gi tõttu ei pruugi tühjade koh­­tade täitmist kiiresti tulla.


Volikogu keskerakondlasest esimees Aadu Must ütles eile, et nüüd on ka ametlikult kindel, et ta asub tööle uues riigikogus, mis tuleb esimest korda kokku uuel nädalal.

Oma sõna pealinna mineku kohta oli ta kolleegidele andnud üleeile õhtul.

«Selle otsuse poole kallutas mõlema variandi põhjalik analüüs, tuli arvestada ka üldist huvi,» põhjendas Must.

Kui Must oleks otsustanud Tartusse jäämise kasuks, pääsenuks asendusliikmena riigikokku valimistel silmapaistva isikliku kampaania teinud ja 1745 häält kogunud linnavolinik Urbo Vaarmann, kes valimispäeva õhtul korraldas uhke valimispeo.

Pole enam saladus

Tartu volikogu uueks esimeheks on saamas Vladimir Šokman, kes praegu töötab Tartu sotsiaalvaldkonna abilinnapeana.

Šokman ütles, et õnne soovimisega ei maksa veel kiirustada, aga et temast on volikogu esimees saamas, «ei ole ilmselt enam saladus».

Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must ütles, et piirkonna juhatus arutab kandidaate volikogu esimehe kohale, aga ka abilinnapea kohale tänasel koosolekul.

Sotsiaalvaldkonna abilinnapea koht kuulub Tartus võimul olevas Reformierakonna, Keskerakonna ja Rahvaliidu koalitsioonis Keskerakonnale.

Tartu Postimehele teadaolevalt on erakond kohta pakkunud endisele sotsiaalministrile ja eelmise riigikogu liikmele Jaak Aabile. Must kinnitas, et Aab on kandidaatide hulgas.

Must ütles, et tema mõtisklustest käis läbi ka tõdemus, et ühe või kahe inimese liikumine ei lõhu linnavõimu välja kujunenud töörütmi.

Tegelikult on kuueliikmelises linnavalitsuses praeguseks enam-vähem kindel, et endises ametis jätkavad reformierakondlasest linnapea Urmas Kruuse, kes loobus riigikokku minekust, ja rahvaliitlasest rahanduse abilinnapea Karin Jaanson.

Reformierakonna abilinnapeade osas on pilt segasem. Kolmapäeval kogunes erakonna piirkonna juhatus vaagima kandidaate linnamajanduse valdkonna abilinnapea toolile, mis jääb vabaks pärast Margus Hansoni lahkumist riigikogusse Kruuse asendusliikmena.

Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Kruuse ütles üleeile pärast koosolekut, et konkreetset kandidaati veel välja ei käidud, aga arutati isikuid, kes võiksid sellele kohale sobida.

Kruuse nimetas kolm nime: Tartu Veevärgi juht Toomas Kapp, ERMi ehitamise sihtasutuse projektijuht Kristjan Karis ja TTÜ õppejõud Toivo Kabanen.

Linnapeal aega veel on

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Kapp on linnavalitsuses tööle asumise suhtes olnud tõrges. Ka Kristjan Karis ütles eile, et kohe praegu see tema esimene valik poleks: «ERMis on töö pooleli.»

Kabanen kinnitas, et juttu on temaga sellest olnud ja «eks ta ikka huvitav oleks».

Toimetuse andmeil on jutuks võetud ka, et seni ehitus- ja planeeringuvaldkonna eest vastutav Raimond Tamm võiks hakata juhtima linnamajanduse valdkonda.

Uus olukord tekib, kui haridusosakonna skandaali tõttu astub tagasi abilinnapea Jüri Sasi. Ta on teatanud valmidusest teha seda pärast nüüdseks endistele ametnikele süüdistuse esitamist. Siis tuleb Reformierakonnal ka sellesse ametisse uus inimene leida.

Linnapea Urmas Kruuse kinnitas, et võimekaid kandidaate erakonnal on, aga valikute tegemisega ei ole vaja kiirustada. Ta viitas ka võimalusele, et linnavalitsuse struktuur ja abilinnapeade vastutusvaldkonnad võidakse üle vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles