Laste Vabariik teeb esimese peatuse Põltsamaal

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane Laste Vabariigi tutvustusüritus Tallinnas.
Tänane Laste Vabariigi tutvustusüritus Tallinnas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sellel kevadel ja suvel tiirutab Eestimaa peal ringi Laste Vabariik – laste üritustesari, mida korraldatakse projekti Eesti Vabariik 100 raames. Esimene peatus on sel neljapäeval Põltsamaal noorte- ja elukestva õppe keskuse õuealal. Jõgevamaal tiirutab Laste Vabariik nädala lõpuni.

Elamustuur Laste Vabariik liigub ringi Eestis ainulaadse haagiautoga ning ühendab endas teatri, mängu ja töötoad. Igas peatuspaigas saab näha just Laste Vabariigi jaoks valminud etendust, avastada Eestit omanäolisel labürint-mängualal ning proovida oma käte osavust ja mõtte erksust töötubades. Laste Vabariigi  autolaval astuvad kõikjal üles ka kohalikud lapsed ja noored.  

«Laste Vabariik on Eesti laste ja perede ühine pidu, mis kestab kogu suve. Kuna tähistame koos Eesti sünnipäeva, siis peame oluliseks lastele Eestist rääkida, sidudes omavahel kirjandust, teatrit, muusikat, kunsti, aga ka loodust ja teadust,»  märkis Laste Vabariigi idee autor, Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Esimese peatuse teeb Laste Vabariik neljapäeval Põltsmaal, edasi liigub auto reedel Mustveesse. Laupäeval tehakse peatus Tabiveres ja pühapäeval Siimustis. Tartumaale jõuab elamustuur juulikuus.

Laste Vabariik on teel 25. maist 8. septembrini ning peatub enam kui viiekümnes paigas üle Eesti. Kogu programm on tasuta. Lisateave Eesti Vabariik 100 kodulehelt www.ev100.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles