Jätkub lahing ERMi vana näitusemaja pärast

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Klaas selgitas, et linnavarade osakonna arvutuste kohaselt tasub linnal ERMi vana näitusemaja osta, mitte rentida. Linnal on kindel plaan teha sellesse hoonesse seltsimaja ning kolida sinna pensionäride klubi Kodukotus.
Tartu linnapea Urmas Klaas selgitas, et linnavarade osakonna arvutuste kohaselt tasub linnal ERMi vana näitusemaja osta, mitte rentida. Linnal on kindel plaan teha sellesse hoonesse seltsimaja ning kolida sinna pensionäride klubi Kodukotus. Foto: Margus Ansu

Jant Eesti Rahva Muuseumi vana näitusemaja ümber kogub taas tuure. Peale ostueesõigust omava Tartu linna on hoone ostmisest väga huvitatud ka korporatsioon Sakala. 

Korporatsiooni vilistlaskogu saatis eile Tartu linnapeale Urmas Klaasile ka avaliku kirja, kus avaldas arusaamatust, miks riik pole nende ostusoovi kuulda võtnud, ning pakkus välja variante, millest nende hinnangul võidaksid nii Sakala, linn kui ka riik. 

Kui linn oli Riigi Kinnisvara ASile hoone eest nõus tasuma 500 000 eurot, siis korporatsioon Sakala pakkus omakorda hoone eest 700 000 eurot. Peale selle lubas korporatsioon, et annab hoone pärast ostmist linnale soodsatel tingimustel üürile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles