Tudengid plaanivad koostöös koolidega plastikut nutikalt taaskasutada

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikooli tudengid, tehnikaüliõpilaste seltsi liikmed Margo Mets (vasakult), Sander Kallissaar, Jagnar Roosimägi, Maksim Rjurikov ja Marten Noorem soovivad projektiga PlastiT viia Tartumaa üldhariduskoolidesse prügikastid, mille sisse kogutud plasti saab üheskoos õpilastega töötubades ümber töötada.
Eesti maaülikooli tudengid, tehnikaüliõpilaste seltsi liikmed Margo Mets (vasakult), Sander Kallissaar, Jagnar Roosimägi, Maksim Rjurikov ja Marten Noorem soovivad projektiga PlastiT viia Tartumaa üldhariduskoolidesse prügikastid, mille sisse kogutud plasti saab üheskoos õpilastega töötubades ümber töötada. Foto: Margus Ansu

Tavaliselt jõuab plastpudel taarapunkti või prügikasti, ent Eesti maaülikooli tudengid, tehnikaüliõpilaste seltsi liikmed on välja mõelnud viisi, kuidas pudeleid ja pakendit nutikalt taaskasutada ja toota koolidele õppetööks 3D-printeri niiti.

«Kui plast muidu lihtsalt vedeleks, siis meie saame selle ära kasutada. Pealegi ei pea koolid ostma kallist filamenti,» tutvustas PlastiTi ideed üks eestvedajatest Marten Noorem.

Praegu on EMÜ tehnikainstituudi fuajees puust prügikast, kuhu saavad kõik plastpudeleid visata, edaspidi on aga plaanis sellised kastid viia ka teistesse koolidesse. Kui kastid saavad pudeleid ja plastikut täis, toovad õpilased need maaülikooli, et osaleda seal tehnikatöötubades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles