Riiklik rahvaküsitlus jättis Elva elanikud külmaks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva rahvas sai rahvaküsitlusel oma arvamuse välja öelda ka linnavalitsuses.
Elva rahvas sai rahvaküsitlusel oma arvamuse välja öelda ka linnavalitsuses. Foto: Sille Annuk

Tartu maavalitsuse korraldatud rahvaküsitlusel andis alla protsendi männilinna elanikest teada oma arvamuse tulevase Elva vallaga selle naabri, Nõo valla sundliitmise kohta.

Tartu maavalitsuse maasekretäri Tõnu Vesi teatel osales neil kahel päeval rahvaküsitlusel Elva 4720 hääleõiguslikust elanikust 34 ehk 0,72 protsenti.

Küsitlusel osalenutest 18 inimest pooldab Nõo valla sundliitmist tulevase Elva suurvallaga, 16 on selle vastu.

Kui palju Elvas riikliku rahvaküsitluse korraldamine maksma läks, ei saanud Tõnu Vesi öelda. «Sellele on võimatu veel vastata,» kostis ta. «Teistes valdades küsitlused alles käivad, osa arveid on tulemata ja osa teenuseidki veel tellimata.»

Seoses kavandatava veel mitme valla ja Kallaste linna sundliitmisega juba ühinemisotsuse teinud omavalitsustega korraldab Tartu maavalitsus sel nädalal ja järgmise nädala alguses rahvaküsitluse ka Rannu, Rõngu, Alatskivi, Konguta, Laeva, Palupera, Peipsiääre, Piirissaare, Puhja, Tabivere, Tartu ja Vara vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles