Linn ootab taas teateid kaunitest kodudest

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016. aasta kaunis kodu aadressil Lepiku tänav 2. Komisjon tõi välja: linnaosa miljöösse ja hoonega sobiv aed, kaunis koloriidis lahendus. Kitsukesest aiaruumist hoolimata on olemas nii liivakast kui puhkenurk grillimisvõimalusega.
2016. aasta kaunis kodu aadressil Lepiku tänav 2. Komisjon tõi välja: linnaosa miljöösse ja hoonega sobiv aed, kaunis koloriidis lahendus. Kitsukesest aiaruumist hoolimata on olemas nii liivakast kui puhkenurk grillimisvõimalusega. Foto: Marika Saks

Tartu linnavalitsus ootab tartlastelt maikuu lõpuni teateid pilkupüüdvatest koduaedadest ja hästi hooldatud majaümbrustest. Konkursiga soovib linn tõsta esile Tartus asuvaid eeskujulikult korrastatud ja kaunilt haljastatud kinnistuid ning tunnustada nende omanikke või esindajaid.

Kaunilt kujundatud kinnistutest võivad teada anda nii omanikud ise kui nende naabrid või teised kaaslinlased. Esitatud kinnistute omanikele tehakse ettepanek konkursil osalemiseks ja hindamiskomisjon läheb objekte vaatama 7. juunil.

Eesti kauni kodu tiitel antakse kuni kolmele Tartu linna kinnistule, mille aadress, lühikirjeldus ja fotod edastatakse Eesti kodukaunistamise ühendusele kinnistute omanike autasustamiseks Eesti Vabariigi presidendi autasu ehk tunnusmärgiga ning avaldamiseks raamatus «Eesti kaunis kodu». Kauni Tartu kodu tiitel või eripreemia antakse Tartu linna tasandil tunnustust väärivatele kinnistutele.  

Lisaks elamutele hinnatakse konkursil ka ühiskondlike ja ärihoonete ümbrust.

Konkursil osalenuid tänatakse ja tunnustatakse linnapea pidulikul vastuvõtul, mis on traditsiooniliselt Tartu linna päeval, 29. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles