Tartu ülikool otsib uut kantslerit (1)

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli endine kantsler Andres Liinat lahkus ametist jaanuaris.
Tartu ülikooli endine kantsler Andres Liinat lahkus ametist jaanuaris. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikool kuulutas välja avaliku konkursi kantsleri ametikoha täitmiseks. Kantsleri ülesandeks jääb suure osa ülikooli tugiteenuste ja ka ülikooli eri asutuste töö juhtimine.

1. juulist ametisse asuva rektoraadi koosseisus on planeeritud muudatusi nii isikute kui ka tööjaotuse osas, seepärast jäi pärast Andres Liinati lahkumist mõneks ajaks täitmata ka kantsleri ametikoht, teatas Tartu ülikooli avalike suhete osakond.

Rektor Volli Kalmul oli enda sõnul plaan jätkata pärast rektorivalimisi uuel ametiperioodil kahe prorektoriga senise kolme asemel ning seega vajas ta aega, et uue meeskonna tööjaotus tervikuna läbi vaadata.

Lähiaastatel on kantsleri juhtimisel vaja ülikoolis ellu viia mitmeid olulisi arendusi, näiteks arendada välja nüüdisaegne õppeinfosüsteem ja ehitada Emajõe äärde Delta hoonekompleks kui ettevõtete ja akadeemia kokkupuutekeskkond.

«Ootan kantsleriks kandideerima varasema suure organisatsiooni juhtimise kogemusega ambitsioonikaid inimesi, kes soovivad panustada ülikooli missiooni täitmisesse ja arengueesmärkide elluviimisesse,» ütles rektor.

Tartu ülikooli endine kantsler Andres Liinat lahkus ametist omal soovil jaanuari alguses. Kantsleri ülesandeid on siiani täitnud arendusprorektor Erik Puura.

Rektor loodab peatselt jõuda kokkulepeteni ka uute prorektorite ning nende vastutusvaldkondade täpsema jaotuse osas.

«Prorektoriamet on intensiivne ja vastutusrikas ning sellele tööle pühendudes jääb isiku varasem akadeemiline tegevus paratamatult tagaplaanile. Olen pidamas konsultatsioone võimalike uute rektoraadi liikmetega ja kinnitan, et ülikoolis on need inimesed, kes on valmis ülikooli juhtimise vastutust võtma, täiesti olemas,» kinnitas Volli Kalm.

Mõlemad prorektorid asuvad ametisse eeldatavasti 1. juulist, avalik konkurss kantsleri ametikoha täitmiseks lõpeb 19. juunil ja sobiva kandidaadi loodab ülikool välja valida hiljemalt augustiks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles