Õgijakalad asuvad vallikraavi rookima

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rahvas, vaadake, kuidas teie raha allavoolu lastakse,» sõnas Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots, lastes eile kahvaga vallikraavi valgeamuure.
«Rahvas, vaadake, kuidas teie raha allavoolu lastakse,» sõnas Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots, lastes eile kahvaga vallikraavi valgeamuure. Foto: Margus Ansu

Eile laskis Härjanurme kalatalu töötaja Indrek Aru Põltsamaa lossivaremete kõrval asuvasse vallikraavi 140 valgeamuuri, kes edaspidi kannavad hoolt, et kraav kinni ei kasvaks. Kalade soetamisele pani õla alla Põltsamaa linnavalitsus ning iga soovija sai ka ise projektile kaasa aidata ja ühe või mitu kala osta.

Oma panuse valgeamuuride hankimiseks andsid 39 eraisikut, kes toetasid kalade ostmist kokku 685 euroga. Et kalad vallikraavist Põltsamaa jõkke ei sulpsaks, lasi linnavalitsus vallikraavi lüüsidele uued korralikud võred ette ehitada. Kogu ettevõtmine läks maksma ligi 2200 eurot.

«Need on nagu vesilambad: kui veest rohi otsa saab, tulevad siia kaldale nosima,» naljatles kohalik kalamees Lembit Puusepp. Ent ega ta ses asjas väga eksinudki. Veest toidu lõppemise korral valgeamuurid küll kaldale ei roni, kuid süüa suudavad tõepoolest palju. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles