Tartu õpilane paistis teadusprojektiga silma Los Angeleses

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva-Maria Tõnson USAs.
Eva-Maria Tõnson USAs. Foto: Margit Lehis

Hugo Treffneri Gümnaasiumi õpilane Eva-Maria Tõnson  võitis Ameerika Ühendriikides toimunud rahvusvahelisel konkursil Intel ISEF maa- ja keskkonnateaduste kategoorias neljanda auhinna.

Oma töös «Hoonestatud alade tuvastamine ERS-2, Envisati ja Sentinel-1 tehisavaradarite andmetelt» arendas Eva-Maria välja töötlusahela, mis kaardistab hoonestatud alasid tehisavaradari satelliidipiltidelt. 

Eva-Maria Tõnsoni juhendaja on Kaupo Voormansik Tartu Observatooriumist.

Auhinnaga kaasneb 500 USA dollari suurune rahaline preemia.

Kokku esitleti konkursil 1778 teadus- ja innnovatsiooniprojekti 78 eri riigist ja osariigist. Maa- ja keskkonnateaduste kategoorias, kus Eva-Maria Tõnson võistles, oli töid kokku 93.

Intel ISEF ehk International Science and Engineering Fair on maailma suurim õpilaste teaduskonkurss ja mess, mis seekord leidis aset 14. kuni 19. maini  Los Angeleses.

Eestit esindasid sel aastal Los Angeleses toimunud õpilasvõistlusel Eva-Maria Tõnson ja Põltsamaa Ühisgümnaasiumi õpilane Hans Anniste, vaatlejana osales Põltsamaa kooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Urmas Kuusik.

Meie õpilaste osalemist USA õpilasvõistlustel korraldas Eesti teadusagentuur, delegatsiooni saatis konkursside koordinaator Margit Lehis.

Ameerikast naasnuna asus Eva-Maria Tõnson kohe lahendama füüsikaülesandeid, kuna ta on üks kuuest eestlasest, kes osalevad Tartus aset leidval Euroopa füüsikaolümpiaadil.

Eva-Maria Tõnson koos teiste Eesti võistlejatega Euroopa füüsikaolümpiaadil, mis praegu Tartus kestab.
Eva-Maria Tõnson koos teiste Eesti võistlejatega Euroopa füüsikaolümpiaadil, mis praegu Tartus kestab. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles