Lihatööstuse juht Toomas Kruustük: tööd tuleb teha, sest loteriiga võidavad vähesed

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo lihatööstuse juht Toomas Kruustük tunneb aastatega üsna suureks kasvanud tööstuses näo ja nime järgi kõiki töötajaid ning iga nurka. Ka lihalõikustsehhi ees olevas laos võib ta pikalt rääkida, millise süsteemi järgi seal toorainet hoitakse.
Nõo lihatööstuse juht Toomas Kruustük tunneb aastatega üsna suureks kasvanud tööstuses näo ja nime järgi kõiki töötajaid ning iga nurka. Ka lihalõikustsehhi ees olevas laos võib ta pikalt rääkida, millise süsteemi järgi seal toorainet hoitakse. Foto: Sille Annuk

Rublad olid kroonidega just asendunud ja inimeste ostujõud oli väike. Tartu lihakombinaat ei võtnud enam loomi vastu, sest külmhoone oli liha täis – Eestis osteti ära napp pool toodangust, idaturg oli ära lõigatud, Läände ei läinud grammigi, kirjutas Postimees 1992. aasta augusti alguses.

Tartu lähistel Nõo kolhoosi sigalas alustas neil kuumadel päevadel tööd aga väike lihatööstus, mis peab sel kuul oma 25. aastapäeva. Neis aastates on olnud tõuse ja mõõnu ning hästi palju usku oma töösse, tõdeb Nõo lihatööstuse juht Toomas Kruustük.  

Mitu kilo on teil siin singi, vorsti ja muu ahvatleva keskel aastatega juurde tulnud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles