Võnnus vahetub soojatootja

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator
Radiaator Foto: Andres Teiss

Suvel hakkab Tartumaal Võnnus sooja tootma SW Energia OÜ, kes plaanib rekonstruerida ka Võnnu katlamaja. Ettevõte võitis jaanuaris uue soojatootja leidmiseks välja kuulutatud riigihankekonkursi.

Valla eesmärk oli leida kaugküttevõrkudele uus soojatootja, kes suudaks kaasata investeeringuid ning rekonstrueerida vana ja amortiseerinud katlamaja, vahendab Võnnu veebileht.

SW Energia haldab üle Eesti enam kui 200 katlamaja. Mitukümmend neist on ümber ehitatud hakkpuidu tarbimisele. Hakkpuitu tahab firma kasutada ka Võnnus, nagu ütles SW Energia arendusjuht Vadim Nogtev. Uus hakkpuidukatel ja kütuseladu mahuvad ära olemasolevasse katlamajja.

Et vajalike investeeringute summat ei peaks elanikud täies mahus oma rahakotist kinni maksma, on plaanis kaasata keskkonnainvesteeringute keskuse toetusraha, lisas Nogtev. Kõik vajalikud tööd jõutakse lõpule hiljemalt 2020. aastaks. Sõltuvalt toetustaotluse rahuldamisest võib remont valmis saada ka kiiremini.

Esmalt paigaldatakse katlamajja uus reservvõimsuse katel, mis kasutab kütusena põlevkiviõli. Soojust jääb see tootma uue hakkpuidukatla valmimiseni. Suvisel ajal saavad Võnnu elanikud sooja vett nüüd ööpäev läbi. Lõpeb ka halupuude valmistamine kohapeal. Ettevõte lubas, et tulevikus hakitakse puit otse metsas ja tuuakse kohale veokitega.

Täpsemate plaanidega tutvuda ja soojatootjale küsimusi esitada saavad kõik huvilised 30. mail kell 18 Võnnu kultuurimaja saalis, kus SW Energia projektijuht Mikk Suitsmart tutvustab juba tehtut ja räägib pikemalt tulevikuplaanidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles