Tartu ülikool sai uue senati e-valimiste teel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli sambad.
Tartu Ülikooli sambad. Foto: Sille Annuk

Äsja selgusid 16. – 18. maini Tartu ülikoolis kestnud senati valimiste tulemused. Esimest korda sai senati liikmeid valida üksnes elektrooniliselt, paberkandjal hääletamist ei toimunud.

Valimiskomisjoni esimehe Tartu ülikooli akadeemilise sekretäri Andres Soosaare sõnul õnnestusid senati esimesed e-valimised hästi, mida kinnitab päris suur valimisaktiivsus, valimiste infosüsteemi laitmatu töö ja korraldusmeeskonna eesmärkide täies mahus realiseerumine. «Küllap annavad need valimised positiivse impulsi edaspidi e-valimiste laialdasemaks kasutamiseks ülikoolis,» avaldas Soosaar pressiesindaja vahendusel arvamust.

Senati valimistel osales kokku 1048 ülikooli töötajat 1539st valimisõigusega inimesest ehk valimisaktiivsus oli 68 protsenti. Hääleõigus oli kõikidel akadeemilistel töötajatel, kelle töökoormus ülikoolis õppejõu või teadustöötajana on vähemalt 20 tundi nädalas.

Igast valdkonnast valiti senati koosseisu neli enim hääli saanud kandidaati. Lisaks selgitati pingerea järgi välja ka iga valdkonna asendusliikmed.

Tartu ülikooli senat on 22-liikmeline. Senati koosseisu kuulub rektor senati esimehena, 16 akadeemiliste töötajate poolt valitud liiget ja viis üliõpilaste esindajat. Üliõpilaste esindajad nimetab üliõpilasesindus üheks aastaks arvestusega, et esindatud oleks kõigi astmete ja kõigi valdkondade üliõpilased. Senati uue koosseisu volitused algavad 1. juulist 2017.

Akadeemiliste töötajate esindajad Tartu ülikooli senatis on humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnast: Anneli Saro, Aivar Kriiska, Karl Pajusalu ja Bruno Mölder. Asendusliikmed on Ene Kõresaar ja Ain Riistan.

Sotsiaalteaduste valdkonnast: Urmas Varblane, Anzori Barkalaja, Marju Luts-Sootak, ja Veronika Kalmus. Asendusliikmed on Evelyn Kiive, Eiki Berg ja Katrin Saks.

Meditsiiniteaduste valdkonnast: Mihkel Zilmer, Pärt Peterson, Külli Kingo ja Irja Lutsar. Asendusliikmed on Allen Kaasik, Aare Märtson, Jarek Mäestu ja Vahur Ööpik.

Loodus- ja täppisteaduste valdkonnast: Tõnu Meidla, Maia Kivisaar, Jaan Aarik ja Varmo Vene. Asendusliikmed on Tõnu Kollo ja Heisi Kurig.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles